SoDI ma átmegy zsidóba,
és kamatveszteségen ajvékol. ;)
 

Na, az eheti lakásmaffia-nap szerdára csúszott, de nem baj, egyenletesen kell elosztani a tartalmat. :-)

Szóval, mint talán emlékeztek, márciusban már mutattam nektek egy táblázatot arról, hogy miért jelent nekem majdnem 200 ezer forint veszteséget a megnyert per, de a részletesebb magyarázat akkor elmaradt.

Nos, elsőfokú ítéletében a bíróság úgy gondolta, hogy én 2005 április végén lemondtam több, mint egy éves kamatról.

Mivel pedig a késedelmi kamat félévenkénti sávos kamatozású (és alapja mindig az MNB oldalán is olvasható, adott naptári félév végén érvényes alapkamat), így a konkrét összeg félévenkénti bontásban a mai napon (nem kamatos kamattal számolva) így néz ki:

Kamatveszteségem

Nos, hogy a bíróság megállapítása mennyire igaz, mindenki döntse el maga. Először is lássuk magát a kölcsönszerződést.

  • A kitakarás értelmezéséhez a régi színkódok itt is érvényesek, ennyi kiegészítéssel:

Színkód kiegészítés

Kattints a megfelelő képre a nagyításhoz:
Kölcsönszerződés a 2,5 millióról - Kattints a nagyításhoz!Átvételi elismervény a 2,5 millióról - Kattints a nagyításhoz!

Habár a szerződés három hónapra szólt, durván egy évvel később történt csak meg az első törlesztés, és volt egy ígéret a fennmaradó rész egy hónapon belül történő visszafizetésére, melyet írásban is rögzítettünk.

Kattints a megfelelő képre a nagyításhoz:
A legelső törlesztés átvételi elismervénye - Kattints a nagyításhoz!Kölcsönszerződést kiegészítő megállapodás - Kattints a nagyításhoz!

Az, hogy a továbbiakban egy fillért sem kaptam, egy cionistától gondolom természetes ügymenetnek számít, azonban az már nem, hogy a bíróság igencsak furcsán értelmezte a magyar nyelv szabályait.

Van ugyanis ez a bekezdés:

Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben kölcsönvevő a kölcsönadó részére 2005. június 1-ig 2.400.000 Ft azaz Kettőmillió-négyszázezer forint tőkét visszafizet, úgy kölcsönadó minden e feletti, kölcsönvevővel szemben támasztott kamat -valamint költségigényéről lemond, és a kölcsönszerződést teljesítettnek tekinti.

Ezt úgy értelmezte a bíró, hogy én 2004. augusztus 5, és 2005. június 1 között lemondtam a kamatról. Ami persze baromság, mert én ezt egy olyan feltételhez kötöttem, mely nem teljesült.

Remélem, ezt a két kilót még vissza tudom szerezni másodfokon, mert mégis csak hogy néz már ki az, hogy SoDI-t megfosztják egy csúcskategóriás SLI videókártya-szett árának megfelelő kamatbevételtől. :)

Ejnye-ejnye, hát hogy fogok én háznyi szörnyeket lőni?

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!