Az ember néhanapján azt hiszi, hogy a Igazkuruc / Partizáninfó szerkesztői már semmi újjal nem tudják meglepni, azonban a mai napon az emberi ostobaság olyan szintű túlburjánzásával örvendeztettek meg bennünket, hogy amellett nem lehet elmenni szó nélkül.

Szó szerint idemásolom, amit írtak, a cikkükhöz mellékelt képpel együtt, és utána kommentálnám is.

"A gyerekeket is lámpavasra kell kötni!"


Fogalmaz Sodi, a kényszerblogger a másként gondolkódókkal kapcsolatban:


A "Sodi" fedőnéven működő <nevem>, újabb tanúbizonyságot tett a szélsőjobboldal valódi törekvéseiről, mikor nyilasblogjában az alábbi mondatokat tette közzé:

"Nincs mese, világosan rögzíthetjük, hogy a tiszta közélet megkívánja, hogy egy esetleges hatalomátvétel alkalmával a bolsevik patkányok mellett a fattyaikat is lámpavasra kell kötni! Mert hát, tegye szívére a kezét a kedves olvasó: hát lenne szíve családokat szétválasztani?"


A Partizaninfo, közösség elleni izgatás bűncselekmény miatt feljelentést tesz az őszi randalírozásokban is résztvevő bűnöző ellen.


Forrás: Partizáninfó

Na kérem.

Címszavakban tények...

  1. Hazugság, hogy "részt vettem" volna bármilyen randalírozásban. A tahó ÁVH valóban ezzel rágalmazott meg, de az ügyészség sokak mellett az én esetemben is jogerősen megállapította, hogy szokásuk szerint hazudtak a REBASZ-os férgek. (Ide kattintva el lehet olvasni az ügyészségi határozatot.)
  2. Még csak tüntető minőségben sem (!) voltam jelen ősszel sehol, egyetlen helyszínen se, mindenhol csupán újságírói munkát végeztem (erről a szerződés itt, az egyik teljesítési megállapodás itt látható)
  3. Soha nem követtem el bűncselekményt, ezért engem bűnözőnek nevezni már tényleg közönséges rágalmazás.

De ami azt a mondatot illeti, hogy a "gyerekeket is fel kell kötni", ismét csak szemét ferdítés! Az a bejegyzés, amit a saját szájuk íze szerint kiforgatnak, közel sem erről szól.

A csökkent értelmű medvebocsok kedvéért elemezzük a mondatot részleteiben is...

  • Nincs mese, világosan rögzíthetjük, hogy a tiszta közélet megkívánja...

Most ugyanis sok mindennek nevezhető a közélet, csak tisztának sem.

  • ... hogy egy esetleges hatalomátvétel alkalmával ...

Tessék elemezni a mondatot. Már ha tetszenek tudni magyarul.

  1. esetleges - vagyis, egy fiktív esemény bekövetkeztekor...
  2. hatalomátvétel alkalmával - más szóval, ha már megtörtént egy (különben lehetetlen esemény számba menő) törvényi, és jogrendbeli változás (ami nyilván soha nem történik meg), akkor...
  • ...a bolsevik patkányok mellett a fattyaikat is lámpavasra kell kötni!

Bizony, ha leszállnak az UFÓ-k, akkor az összes zöld szemű embert tarkón kell lőni. Eszondom én. Sőt! Ha ezek a földönkívüliek kicsi szürke lények lesznek, akkor még a kék szemű embereket is.

Idióták. Írtam is nekik levelet.


Dátum: Wed, 29 Aug 2007 03:09:23 +0200 (CEST)
Feladó: "<nevem>" <e-mail címem
Címzett: igazkuruc@hotmail.com
Tárgy: tisztelet nelkuli keres


Sziasztok. 

Sokáig gondolkodtam azon, hogy vajon érdemes-e nektek magyar nyelven megfogalmazni a reakciómat a legújabb hazug rágalmatokkal kapcsolatban, miután egyértelmű jelét adtátok annak, hogy minimális érzék sincs bennetek az ezen a nyelven írt mondatok helyes értelmezésére, azonban arra jutottam, hogy egy próbát megér, hátha akad mellettetek egy magyarul beszélő ember, aki elmagyarázza nektek, hogy miről is írok.

Azt állítjátok, hogy az alábbi mondatom kimeríti a közösség elleni izgatás tényállását, ami az Alkotmánybíróság közismert állásfoglalása alapján abban az esetben állja meg a helyét, ha valaki tettlegességre uszít egy csoport ellen, olyan módon, hogy ez valós veszélyt hordozzon magában. Ehhez képest nézzük meg, hogy mit írok.

  • "egy esetleges hatalomátvétel alkalmával a bolsevik patkányok mellett a fattyaikat is lámpavasra kell kötni"

Azt írom, hogy "egy esetleges hatalomátvétel alkalmával", vagyis abból az alkalomból, hogy esetlegesen, ha egy radikálisan új irányítás alatt megvalósul egy olyan törvényi szabályozás ("hatalomátvétel" utáni állapot), ami kötélre ítéli a most a hatalom birtokosaként minden felelősségvállalás alól mentesülő, bűnözői módszereket alkalmazó köröket, akkor erősen érdemes elgondolkodni azon, hogy ezt a hasonló módszereket szintén elsajátító családtagjaikra is kivetítse-e ez a törvényi keret.

Arról, hogy ki milyen utópisztikus gondolattal játszik el, egyfajta sci-fi kategória keretében, természetesen meg lehet a véleményetek.  Azonban egy olyan mondat kapcsán, ami a magyar nyelv szabályai szerint egyértelművé teszi, hogy hangsúlyozottan nem a jelenlegi társadalmi, és jogi környezetbe, vagyis az olvasó által elérhető valóságába, hanem csupán egy fiktív világba, egy friss "hatalomátvétel" alkalmával megnyíló mesebeli környezetbe helyezi a közlés tárgyát, uszítással vádolni engem, aki különben végletekig pacifista vagyok, a legelképesztőbb hazugság, amit el lehet képzelni.

Gondolom, falra hányt borsó, de bennem még az eddigi - többek között a lakásmaffia ügyem kapcsán felhalmozódott - tapasztalataim dacára is él a bizalom az emberek irányában, ezért ennek jegyében ezúton kérlek benneteket, hogy amint lehet, azt a rágalmat, ami engem bűncselekményekkel hoz összefüggésbe, töröljétek az oldalról, és haladéktalanul kérjetek tőlem bocsánatot.

A tisztelet legapróbb jele nélkül:
<nevem>
(SoDI)

Néha komolyan meg tud lepni, mennyi ostobák egyes emberek.

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!