Az alábbi sajtóközlemény megírására az késztetett, hogy már az MTV híradóban is beszélnek a blogomról, idézve az alcímet ("Egy egyetemista srác pereket provokál önmaga ellen"), éppen ezért ez az ügy egy kicsit komolyabb annál, mint aminek néhány órája tűnt.

  • A szóban forgó Híradó bejátszás ide kattintva tekinthető meg.

Ha valaki nem tudná, hogy miről van szó (tessék kattintani):

Nos, be kell valljam, ez így hirtelen túl nagy hírverés, ekkorát nem akartam, legalábbis nem egyszerre. Ezért, mivel az ügy láthatóan túlnő a személyemen, most félreteszek minden viccelődést, és teljesen komolyan öntöm szavakba az álláspontomat a Szetey-montázs ügyéről.


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Én készítettem Szetey Gábor államtitkár úrról azt a bizonyos fotómontázst, ami tegnap délelőtt a Lánchíd Rádió weblapjára kikerülve valóságos lavinát indított el kormánykörökben, és a sajtóban.

Miután Gyurcsány Ferenc és kormánya egyértelművé tette, hogy az általam készített montázst a Magyar Gárda Kulturális Egyesület lejáratására kívánja felhasználni - mely szervezethez egyébként semmi közöm nincs - a következőket szeretném megosztani a sajtó nyilvánosságával:

Az ominózus képet az internetes naplóm Paródia rovatában helyeztem el, mellyel egyértelműen jeleztem, hogy nem célom az államtitkár urat személyében megsérteni, csupán közszereplői minőségében kívántam gúny tárgyává tenni őt. A témaválasztás mögött semmiféle mögöttes politikai megfontolás, vagy célzatosság nem volt. Mindez csupán egy szándékosan provokatív, hatásvadász elemnek lett szánva. Vallom ugyanis, hogy egyes közszereplők esetén még a polgárpukkasztó eszköztárak használata is indokolt. Éppen ezért, ebből a szempontból a mai napig sem tartom vállalhatatlannak a rózsaszín háromszöggel, és a táborkapu képével operáló munkámat.

Jómagam személyesen elhatárolódom a kirekesztéstől, a faji megkülönböztetés minden formájától, valamint a homofóbiától, és a neonáci szervezetektől. Éppen ezért, akár a személyemet, akár a munkásságomat összemosni ezen szélsőséges ideológiák bármelyikével, mindössze szerencsétlen félreértés.

Aki átlátja a hazai közélet viszonyait, az tisztában lehet vele, hogy ma Magyarországon erős túlzás fasiszta veszélyről beszélni. A nemzeti-konzervatív mozgalmak tevékenységét olyan eszmékkel összemosni, melyek - sok kelet-európai országgal ellentétben - Magyarországon még nyomokban sincsenek jelen, nem más Gyurcsány Ferenc részéről, mint szándékos hisztériakeltés.

Magyarország miniszterelnöke saját inkompetenciáját igyekszik takargatni azzal, hogy légből kapott veszélyekkel riogatja a magyar társadalmat. Inogva érzi a székét, ezért szétzúzza az emberek biztonságérzetét, hogy ne a reformoknak hazudott megszorító intézkedések miatt széthulló egzisztenciájuk járjon az eszükben. A cél teljesen világos: el akarják hitetni mindenkivel, hogy bár az ő irányításuk alatt valóban romba dől a magyar gazdaság, azonban még mindig ők azok, akik képesek megvédeni a békés polgárokat egyes kitalált rémképektől.

Ez teljesen elfogadhatatlan eljárás, ezért minden jóérzésű honfitársamat arra kérem, hogy tegyen büntetőfeljelentést Gyurcsány Ferenc ellen, rémhírterjesztés bűncselekménye miatt.

Egyúttal szeretnék mindenkitől elnézést kérni, akit az általam készített kép esetleg megsértett volna. Kivéve természetesen Szetey Gábor államtitkár urat, ugyanis sziklaszilárd meggyőződésem, hogy a kamerák előtt megjátszott sértődöttsége csupán a kormány kommunikációs stratégiájának a része.

Budapest, 2007. augusztus 30.

Ha további kérdésük lenne, szívesen állok rendelkezésükre.

Tel: mobilszámom


Ezt most a telefonszámommal együtt elküldöm néhány újságnak, lássuk, lesz-e valami visszhangja.

Ugyanez 2 és fél perces videóban:

Ha nem megy a fenti videó, akkor kattints ide vagy ide!

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!