Mielőtt valaki rosszra gondolna:az a T betű a címben természetesen az időt jelenti. :-)) 

Kezdjük azzal, hogy én soha nem mondtam olyat, hogy a Jobbikot képviselném. Semmi közöm a Jobbikhoz, és nem is tervezek belépni közéjük. És bár a cikk nem is állít ilyesmit, a megfogalmazás igencsak kétértelműen hat, ha az olvasó figyelmetlen. Az omonózus a mondat szó szerinti így hangzott:

Újságíró: - Politikailag hova sorolja magát? Nem tudom, szélsőjobb...

Én - Hát, mivel maga a 168 órától van, ezért gondolom, egészen mást ért e fogalmak alatt, mint én. Igazából egyetlen olyan párt sincs, amelyik közel teljes átfedésben lenne a politikai világnézetemmel, ugyanakkor, ha feltétlenül a működő szervezetek palettáján kellene elhelyeznem magamat, akkor azt mondanám, hogy az az értékrend, amit képviselek, a Jobbikhoz áll a legközelebb.

Ebből sikerült ezt kihozni, hogy politikailag a Jobbikot képviselem.

Gratulálok. (Bár polmarketing szempontjából annyit el kell ismerni, hogy ennek ellenére kikezdhetetlenül ravasz a képaláírás. Olyan, mintha én írtam volna. :)) 

A másik dolog a fénykép. Rólam készült, de nagyon gonosz módon, kicsit sem hasonlít rám.

Szerintem direkt azzal az instrukcióval küldték hozzám a gyereket, hogy szar képet készítsen. (Készített is vagy 50-et. Ebből lett kiválogatva ez a fos, amin olyan vagyok, mint valami sértett pszichopata. Komolyan mondom, mint aki éppen azt fontolgatja, hogy hol érdemes átvágnia következő áldozata nyaki ütőerét.)

A dolognak tehát két tanulsága van.

  1. Soha nem nyilatkozni balliberális lapnak!
  2. Soha nem együttműködni ballib lapok fotósaival!

Mindkettő fontos aranyszabály. 

És akkor jöjjön maga a cikk, pontosabban a rólam szóló rész:

Kiss Endre Farkas: Politikailag a Jobbikot képviselem

Kiss Endre Farkas, a montázs készítője, a warholi tizenöt (pontosabban huszonkét) perc hírnév bezsebelője és „elszenvedője” inkább támad. Úgy látja, a kormány az ő példáján keresztül akarja bizonyítani a nácizmus létezését. „Gyurcsányéknak mindegy volt, mit találnak. Ha nem ez, akkor lett volna más. Nem gondoltam volna, hogy az öszszes kormánytag kiáll, a gárdáról beszél, miközben az én képemet mutogatják. A montázst kiemelték a kontextusból, pedig blogom paródia rovatában jelent meg. Még smile jel is volt mellette.” (Kacagott is mindenki! – A szerk.)

Vezető hírré válása után Kiss Endre Farkas közleményekben „rántotta le” a leplet a „ballib hisztériakeltésről”. „Aki átlátja a hazai közélet viszonyait, tisztában lehet vele, hogy ma Magyarországon erős túlzás fasiszta veszélyről beszélni. A nemzeti-konzervatív mozgalmak tevékenységét olyan eszmékkel összemosni, amelyek – sok kelet-európai országgal ellentétben – Magyarországon még nyomokban sincsenek jelen, nem más Gyurcsány Ferenc részéről, mint szándékos hisztériakeltés.”

Farkas a népszerűségét apránként szerette volna feltornázni, nem akarta ő, hogy neve ilyen „ormótlan hülyeség” miatt váljon ismertté. „Már tisztában vagyok vele, hogy Auschwitz és a rózsaszín háromszög bármely értelmű montírozása számos magyar embert sért. Ezzel tréfálni nem szalonképes. Mentségemül szolgáljon, hogy az én korosztályom számára ez nem ennyire egyértelmű. Már csak a hasonló témákkal rendszeresen viccelődő South Park című rajzfilmsorozat alapján sem” – áll „Minden jó szándékú emberhez” szóló nyílt levelében. (Ha nem egyértelmű e korosztály tagjainak, akkor talán érdemes lenne tanulni, tanulni, tanulni. – A szerk.)

Megtudtuk azt is, hogy „a Szetey-típusú politikai humor annak a szűk körű szubkultúrának készült, amely értékeli az ilyet”. A szélsőjobboldaltól, a fekete ruhás náciktól, az önkényuralmi jelképeket használóktól elhatárolódik. Ennek ellenére „politikailag a Jobbikot képviselem”. Két egyetemre jár, de ott nem politizál. „Tiltja a házirend.”

Miért kell ezt kifigurázni? Tényleg tiltja... 

Ami pedig a konklúziót illeti, az nem is annyira rám, inkább Veress Gabriellára nézve sértő. (Én szándékosan provokáltam, és ennek iszom a levét, ő viszont mindössze figyelmetlenül tévedett, ez pedig hatalmas különbség.)

Szerző és közreadó – mindketten egyetemisták. A szélsőjobb eszméit valló, de legalábbis azzal szimpatizáló egyetemisták. A felsőoktatás politikai kórképe amúgy is súlyos. Növekvő hallgatói létszám, egyre szerényebb tudás, az intézményeket érintő anyagi elvonások, a diploma elértéktelenedése, és a legsúlyosabb: töméntelen, elhelyezkedni képtelen, önmagát feleslegesnek érző, jövőkép nélküli diplomás.

„Mihez kezdenek majd magukkal?”tette fel a kérdést Spiró György majd két évvel ezelőtti elemzésében. (168 Óra, 2005. 12. 29) Jóslata beigazolódni látszik: „Gyűlölni fogják a fennálló rendszert, mert lehet, hogy ennél a parlamentáris demokráciának nevezett katyvasznál elvileg nincs jobb, de nekik pont ebben nincs helyük, így alakult történelmileg, tehát radikalizálódni fognak... Én tudom, amit ő még nem, hogy minden forradalmat a fölösleges értelmiségiek csinálnak. Én csak ideges vagyok, de ő fel is fog robbanni.”

Jaj de jó!

Ezek szerint én potencionális forradalmár vagyok? :DDDD  

By SoDI

Ui: Én különben Veress kiasszony helyében szarrá perelném a lapot, de ő tudja...


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!