Brauner MátéSzerény véleményem szerint szemét dolog bloggerekre a polgári nevükön hivatkozni, de hát ha egyszer ez a módi, akkor alkalmazkodom.

Ez a kölyök már első látásra egy szétdrogozott agyú szélsőliberális végbéllénynek tűnt, és lám, az emberismeretem ezúttal sem hagyott cserben.

Kiss Endre Farkas, avagy hogyan töltsük el
ötletesen vasárnap esténket?

2007-09-24 23:09:44 20 hozzászólás Moszkva téren felpattantunk a 61-es villamosra, hogy majd a Csörsz utcánál leszállva hazafelé folytathassuk utunkat. A következő események követték egymást, viharosnak mondható gyorsasággal: Sapkin Kata, Béla, Pályi és én helyet foglaltunk egyik kedvenc villamosunk ülésein, a villamos pedig elindult. Majd Pályi (aki az iskolabusz kerekein túl minden közéleti személyiséget azonnal kiszúr, amint az 50m-es körzetébe kerül) kiszúrta Kiss Endre Farkast, aki tőlünk kicsit távolabb, de arccal szembe ült le velünk és naivan azt gondolhatta magában, hogy a másnap reggeli "Gyurcsány-fikázásig" - amit majd az egyetem bejárata előtt fog leosztani nagy hévvel a többi lúzer haverjának -  ő bizony ki nem nyitja a száját.
Keresztúlhúztam a számításait, annyi szent. Pedig számítgat ő eleget, mint később megtudtam, matektanárnak készül - jézusom!

 Erről a srácról annyit kell tudni, hogy rettentő kreatív ember lévén - miért nem Photoshop tanfolyamon pallérozza magát, nem is értem - úgy gondolta, a fizikai valóságba fogja kivetíteni hibbant elméjének szüleményeit, mert az biztos nagyon jó lesz. Ő volt az, aki kéjtől remegő ujjacskáinak dacára, elkészítette az ország jóérzésű polgárait nem kicsit sokkoló, hírhedt Szetey-montázst, amit én nem rakok ki ide mostan, mert égett már a média eleget azzal, hogy az elmúlt egy hónapban agyonmutogatták szegény Szeteyt, munkatábor árnyékában, pink háromszöggel a zakóján, ugye.

A srác tehát bizakodó, hatalmas ambíciókat dédelgető, éleslátó gyerek, a gonzo-újságírás újabb önjelölt tanonca. Képzelj el egy 60 kg-os Tomcatet, félhosszú, zsíros hajjal, kinőtt cuccokban. Kábé azt a szintet ostromolja.

Na sztorizzunk! Pályi felismerte, én pedig, jó szokásomhoz híven, hamar Endre mellett is termettem és kérdésekkel kezdtem ostromolni, a párbeszéd egy része a következőképpen zajlott, íme:

-Szia!
-Hello...
-Bocsi, de te nem... nem úgy hívnak, hogy Kiss Endre Farkas?
-De, én vagyok.
-És te csináltad tényleg azt a montázst? Nem gondolod, hogy egy kicsit gáz volt megcsinálni...?
-Igen, én csináltam, de erről nem akarok beszélni, olvasd el a blogomat, ott leírtam mindent ezzel a témával kapcsolatban.

A lavina megindult, Endre feltartóztathatatlanul megindult a sztár-státusz felé, állítása szerint ugyanis én voltam "az első, de gondolom, messze nem a legutolsó", aki felismerte a városi szürke emberek forgatagában.
Szóval egyetemre jár, igen, matektanárnak készül, persze, de érintsünk valami közvetlenebb, barátibb hangot, így hát megkérdeztem tőle, honnan hová is tart eme kellemes hőmérsékletű vasárnap este?

Óhohó, hát nem a Gyurcsány háza előtti tüntetésről tartott épp hazafelé?
Hát hol a viharban töltené egy hozzá hasonló fiatal egyetemista a vasárnap estéjét? Vigyen moziba egy csajt? Menjen könyvtárba?

Ne viccelődjünk már!
Egy hozzá hasonló, hazáját ifjonti hévvel és rajongással szerető - jelentsen ez bármit is - , egészséges fiatalnak még csak meg sem fordul a fejében, hogy a fentebb felsorolt programok közül válasszon, amikor lehetősége nyílik egy magánszférájába visszavonult, agyonhajszolt embernek és a családjának a háza elé szervezett tüntetésen részt vennie.

Mint Endre megosztotta velem, ő pusztán a "rendezvény" hiteles dokumentálása végett tartózkodott a helyszínen, még kamerázott is. Szívesen megnéztem volna a felvételeket, de a kamera sajnos lemerült. Néhány pillanatra láthattam mindenesetre egy veszettül hadováló és ijesztő grimaszokat produkáló embert, Endre megfogalmazása szerint éppen "szónokolt".
Endrétől kíváncsian tudakoltam, hogy véleménye szerint mennyire etikus dolog egy család hétköznapjait ilyen durva módon megzavarni, meg egyébként is, a gyerekek, másnap iskola. Válasza mély katarzist indított el bennem: "Még nem volt annyira késő..."

A szentségit, hát mondja ezek után bárki nemzeti érzelmű testvéreinkre, hogy nem a józan ész vezette tervezés és mértéktartás jegyében cselekednek, még ilyenkor is! Hogy odafigyeltek ilyen apróságokra!
Magam előtt látom a jelenetet, amint az utolsónak ottmaradt, árpádsávot lobogtató és hevesen kurjongató kormánydöntögetőért visszamegy egy csoport skinhead és egyikük morcosan összehúzott szemöldöke társaságában megfeddi túlbuzgó társát: "Pssszt! De izé vagy! Hagyjad már aludni őket, ennyi jóérzés sincs benned, a srácoknak holnap suli, te meg itt tolod a virtust! Legyél már egy kicsit humánusabb, szépen kérlek!"

 Azt is módomban állt megtudni, hogy a 200-300 fős tömeg ("A nagy rendőri erőkkel biztosított demonstráción összesen mintegy száz ember vett részt..." - Index, 2007. 09. 23.) fegyelmezetten és békésen tüntetett ("Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője úgy fogalmazott, a Magyarországon tapasztalható "válságból" csak az erőszak lesz a kiút és utcai harcok lesznek."- Index), az ilyen alkalmakkor megjelenő tipikus karakterek messze elkerülték a helyszínt ("Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató emberek..." - Index). Khm, na persze. Kultúrált tüntetés, mi, Kicsifarkas? ("...az egyik tüntető leköpte a szobrot."- Index)

 De ütött sajnos az utolsó percünk Endrével, és én kénytelen voltam magára hagyni, leszálltomban bíztosított még affelől, hogy a blogjára felteszi a demonstrációról készített riportfilmjének összevágott változatát. Remélem hasonló mértékben lesz rekeszizom-repesztő és komoly munka, mint korábbi műve, a Szetey-montázs. Apám egyszer elmesélte, hogyan zárták be matektanárukat egy szekrénybe és gurították le a lépcsőn szédítő sebességgel, hogy a szerencsétlen kezét-lábát törte éshónapokig az ágyat nyomta. Te is ráflesselnél a kisfarkassal abban a szekrényben, mi? Gyurcsány háza előtt tüntetni vasárnap este... hova süllyed ez a sok lelki nyomorék?

forrás: http://gumikacsa.nolblog.hu/


Jaj, szegény köztörvényes Nomentana-ElQró, a véreskezű-Apró unoka, alattuk a "zsidó vénasszony" (copyright by Csurka), esetleg valamelyik enyves kezű kölykük nem tud édesen csicsikálni az ártatlan, polgárember zsidóktól elrabolt villában.

Na, elmész te a picsába...

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!