Régen esett már szó a lakásmaffia-ügyemről, ezért úgy gondoltam, jobb felfrissíteni egy kicsit a témát.

NAGYON RÖVIDEN a történet:

Az egyetem előtti sulimban barátságot kötöttem egy cionista tanárral. Közösen terveztünk egy informatikai projektet. Idő közben neki átmeneti anyagi nehézségei támadtak, ezért sürgősen szüksége volt 10 millió forint körüli összegre. Adtam neki 2,5 millió forint készpénzt, valamint vállaltam 8 millió forintnyi jelzálogot a lakásomra, egy uzsorás javára. Mindehhez a viszontbiztosíték egy 13 millió forintos lakóparkos befizetés volt, amit ügyvéd előtt rám engedményezett. Közben titoktartási nyilatkozatot is aláiratott velem.

Később kiderült, hogy fizetni nem tud, a lakóparkos papírokat saját maga hamisította, és NBH ügynököknek tartott emberek tartják sakkban, akik ennél jóval többet csaltak ki tőle. Utólag még engem is zsarolással vádolt.

A lakásom úgy menekült meg, hogy a büntetőjogi felelősségét megemlítő polgári kereset után a tanár úr gazdag ismerőse tehermentesítette azt, a pénzemet viszont a mai napig nem kaptam vissza. A behajtási pert első fokon megnyertem, később ez jogerős lett, de a bíróság egy kezelőirodáról elvesztett tértivevény miatt mégis visszaadta az ügyet első fokra.

Itt tartunk most. (Bővebb összefoglaló itt)

Az alábbi, eddig még nem publikált irat 2004 novemberében készült. Ekkortájt volt az, hogy az uzsorás bácsi már nagyon szerette volna elvinni a lakásomat, mi pedig beadtuk a zsidók elleni keresetet a bíróságra, ahol leírtuk, hogy szerintünk a bűncselekmény csúnya dolog.

Tanár bácsi gazdag após ura ekkor már megígérte, hogy kifizet mindent, de pénzt még nem tett le az asztalra, így nem nagyon bíztunk benne. Ekkor gyűltek össze az uzsorással após úr ügyvédjének az irodájában, ahol megállapodtak 1 millió forint összegen felüli bánatpénzben, melyet uzsorás bácsi rögtön meg is kapott.

Cserébe ő hajlandó volt néhány hetet várni a lakásom elárvereztetésével (erre szerencsére nem került sor később sem).

Egymillióért várt néhány hetet. Hát nem rendes? :) Mondjuk én após úr helyében lealkudtam volna a cuccot fél millára, de mindegy, ő dolga.

Színkódok após úr és az uzsorás egyezségéhez

Após úr és az uzsorás egyezsége a lakásmaffia-ügyemben - 1. oldal - Kattints a nagyításhoz!Após úr és az uzsorás egyezsége a lakásmaffia-ügyemben - 2. oldal - Kattints a nagyításhoz!

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!