• UPDATE: Tomcat válaszaival frissítve!

Na, hogy senki ne mondhassa, hogy én mostanában folyton csak támadom Tomcatéket, idézek tőle egy olyan friss gondolatot, ami aktualitása és forrása ellenére kivételesen hihetőnek és hitelesnek tűnik.

[A Bombagyár, mint] szépen épülő kis "birodalom",

 1. a blog
 2. rádió
 3. az immár félprofi, broadcast minőségben is produkálni képes videóstúdió
 4. az egyetlen magyar nemzeti torrent szerver
 5. a képmegosztó
 6. a filmklub
 7. olyan látványos és az egész ország sorsát - még ha nem is alapjaiban - befolyásoló sikerek, mint a spontán gyülekezés létjogosultságának elismertetése az Alkotmánybírósággal a Clark Ádám téri tüntetés révén
 8. a hármashatárhegyi drogos bulik bemutatása és megszüntettetése
 9. a Hollán Ernő utcai példátlan nemzeti összefogás megszervezése
 10. Fekete Pákó eltakarítása a médiából

Igen, kérem, ez mind-mind színigaz (bár Fekete Pákó hosszabb ideig is száműzetésben maradhatott volna :)), és egytől egyig dicséretes. Az érdemeket el kell ismerni.

Viszont nézzük csak, a fenti 10 pontból mennyi történt a nemzeti radikalizmussal való szembefordulás előtt. (Sorszám szerint 1, 2, 4, 6, 7, 8, 9, és 10) És melyik történt utána? Egyedül a 3-as, de ebből még nem láttunk összevágott riportot. (Hogy az 5-ösről mit kell tudni, fogalmam sincs, arról most hallok először).

Van tehát itt legalább 8 valóban hatalmas, elévülhetetlen, és nemes érdem, ami nem kis részben a közösség támogatásával valósult meg, és ez dicséretes eredmény, amiért a szervezők és a Bombagyár közösség tagjai egyaránt hálát és gratulációt érdemelnek a nemzeti oldaltól.

Ez kérem, tény.

Sőt, nagyjából még az is tényszerű, amit Tomcat a legújabb, 4 évet felölelő összefoglalójában ír le.


Tomcat: Mit csináltam az elmúlt 4 évben?


VISZONT...

Mindezt szerintem egy pillanatig sem vonta kétségbe senki. Én biztosan nem, és még a Kuruc.info cikkei között sem olvastam olyasmit, ami elvitatná a múltbeli eredményeket, és azok pozitív hatásait. Tomcat tehát most olyan dolgot cáfol, amit nem állított senki.

A probléma az, ami ezen hatalmas érdemek UTÁN jött:

 • Tomcat:

  Sodi, csúnyán csúsztatsz és hazudozol. Pontosan olyan álszent vagy, mint Trychydts, csak a másik oldalon rontod a levegőt

 • SoDI:
  Hát nézzük csak, mely véleményem miatt vagyok én „álszent”.

 1. Tomcat sunyin kezdte el október 19-én a politikai kampányt a Miért lufi a Jobbik?címmel megírt cikkével, neki rohanva jóformán az egész nemzeti radikális oldalnak; anélkül hogy nyíltan bejelentette volna: ez már a Zöld Párt propagandája.
  • Tomcat:

   A "Miért lufi a Jobbik" című cikk lehet, hogy fájt neked és a hithű jobbikosoknak, de sajnos ez a véleményem. A magánvéleményem. Az már a Kuruc.infó összemosása volt, hogy azt állították, ez "kampányfogás" a részemről. Nézd meg a ZP programját: egyáltalán nem a nemzeti radikálisokat, és főleg nem a jobbikosokat célozza. Sunyi és alattomos próbálkozás a pártotokat ért kritikákat azzal hárítani, hogy "á, ez csak kampányfogás". Fenntartom, hogy a Jobbikból soha nem lesz komoly párt, még ha a fejed tetejére is állsz, és kommunista ármánynak minősíted is a véleményemet. Az meg, hogy ezáltal én "szembefordultam volna a nemzeti radikalizmussal" egy baromság. Egy pártot kritizáltam. Ne hazudj, jó?

  • SoDI:
   Mindenki furcsának érezte a 'Miért lufi a Jobbik?' című írás időzítését, ezért volt igen nehéz elhinni, hogy nem kampányfogás.


 2. Amikor a Kuruc.info ezt a tisztességtelenséget - érthető módon - szóvá tette, következett az ő hibáztatásuk, amiért úgymond belső információkat tárnak a nyilvánosság elé.
  • Tomcat:

   A Kuruc.infó nem "szóvá tette" ezt, hanem példátlan mocskolódásba kezdtek ellenem, meghamisítva évekkel korábbi írásaimat, lejárató kampányba kezdve ellenem. Megint hazudsz, Sodibaba. A Kuruc már 2006-ban megfenyegetett egy ilyen cikkel, és már akkor megígértem, hogy közzéteszem a szerkesztők neveit, ha megpróbálják. Megpróbálták.

  • SoDI:
   Oknyomozás, vagy lejáratás, ez szerintem terminológia kérdése.


 3. Ezután lett meghirdetve a Zöld Párt-féle október 23-ai kötélhúzás, amire Tomcaték közleménye szerint a HVIM és a Gárda is jelezte megjelenését, ám ezt ők egyértelműen tagadták, és kikérték maguknak, hogy Tomcat a nevükben nyilatkozzon. (Erről a rendezvényről egy videó itt)
  • Tomcat:

   A kötélhúzásra számos gárdista és HVIM-es jelentkezett. Időközben sajnos a Gárda szétesett, Toroczkai pedig megfeledkezett róla, hogy korábban közösen terveztünk focimeccset szervezni a radikálisok és a REBISZ focicsapata között, és hirtelen zavarni kezdte a "szemkilövetőkkel való barátkozás". Az immár ostoba kocsmatöltelékek hőzöngőoldalává vált Kuruc ahelyett, hogy felfogta volna a médiahack lényegét, habzó szájjal árulózni kezdett.

  • SoDI:
   A REBISZ-es fociról nem tudtam, megkérdezem Toroczkait, hogy mi az igazság erről. (Egyébként ha a foci jó ötlet is, az október 23-ai időponttal akkor is nagyon súlyos problémák vannak).


 4. Amikor Toroczkai ezt a saját lapjában utólag is kikérte magának, Tomcat letámadta őt azzal, hogy bolond, eljárt felette az idő, és hivatkozott többek között Sziva Balázsra, a Hungarica énekesére, mint olyan emberre, aki továbbra is kiáll mellette. Ezt később Sziva Balázs határozottan cáfolta, és arra kérte Tomcatet, hogy fogadja el Toroczkai tisztességes párbajfelhívását (értsd: beszéljék meg a nézeteltéréseiket négyszemközt). Ezelől azonban Tomcat hangosan provokátorozva kitért (az üzenetváltásuk összes részlete itt olvasható el).
  • Tomcat:
   Toroczkai mellesleg nem "tisztességes párbajra" hívott, hanem alpári kocsmai verekedésre, ráadásul kevés joggal, hiszen egy olyan kezdeményezésen kapta fel a vizet, amit korábban - igaz, más formában - támogatott.
  • SoDI:
   Szerintem nem verekedtetek volna össze, hanem söröztetek volna egyet. :)

 5. Nem sokkal ezután történt, hogy a Zöld Párt egyik aktivistáját megkéselték plakátragasztás közben. Tomcaték ezt a hírt is a Jobbik elleni lejáratásra akarták felhasználni, ám a híresztelésükről néhány órán belül kiderült, hogy hamis. (Másnap már azzal a hazugsággal próbálkoztak, hogy Vona és Szegedi Csanád éppen az előző nap fél 11-kor megjelent, lejárató Bombagyár-cikk miatt rohantak el a kórházba,meglátogatni az áldozatot, ám a Kuruc.info hamar kiderítette, hogy ez hazugság, Vonáék ugyanis már fél 9-kor, két órával korábban ott jártak).
  • Tomcat:

   A Number megkéselése körüli események tévedésen alapultak, ezt beláttam. Ugyanakkor tanúk bizonyítják, hogy Novák Előd azt állította a Jobbik lakossági fórumán, hogy az ő aktivistájukat szúrták meg, és ez így is jött le a Ferencváros c. helyi lapban. Ennyit arról, ki mire használta az ügyet.

  • SoDI:
   Novák Előd ezen elhangzott állításáról semmit nem tudok. Ha valóban igaz, nagyon durva. Megkérdezem róla.
   UPDATE: Úgy néz ki, nem teljesen úgy van, ahogyan most Tomcat írja. Idézet innen, személyesen az ő tollából:
   update: Egy olvasónk szerint a fórumon az hangzott el Szegedi Csanádtól, hogy "egy képviselőjelölt-társam aktivistáját megkéselték". Ezek szerint nem Szegedi Csanád, hanem az újságíró írt valótlanságot. Akárhogy is, az ilyen helyzetek senkinek sem kellenek.


 6. A Kuruc.info többek között ezen furcsa előzmények miatt döntött úgy, hogy egy kimerítő gyűjtésben összefoglalja Tomcat liberális korszakából ránk maradt írásait, hogy mindenki objektív képet kaphasson: milyen politikai utat járt be, és ez alapján dönthessen arról, hogy hitelesnek és megbízhatónak tartja-e őt, vagy sem. Kimerítő tájékoztatást nyújtott, ahogyan az egy közéleti hírportáltól elvárható. Tomcat ezt a felvilágosító gyűjtőmunkát mégis a személye elleni támadásként értékelte, ezért  úgymond bosszúból megemlített néhány nevet a Kuruc állítólagos szerkesztői közül, valamint Novák Elődöt annak ellenére tolvajozta és patkányozta le, hogy ő korábban a nyilvánosság előtt egy rossz szót sem szólt a bloggerről.
  • Tomcat:

   Ha a Kuruc alamuszi mocskolódását te "emlékeztetőnek" és "feltáró gyűjtőmunkának" értékeled, gratulálok.

  • SoDI:
   Ízlések és pofonok.


 7. Az ügyészség nem sokkal ezután emelt vádat a Kuruc.info állítólagos, Tomcat által is nevesített főszerkesztője ellen. Tomcat szerint ehhez neki semmi köze, ő nem spicli. Később mégis arról számolt be a Bombagyáron, hogy önként tett terhelő vallomást az ügyészeknek az állítólagos Kuruc szerkesztő ellen, annak ellenére, hogy 2006-ban még hazafias megfontolásból egészen másként cselekedett. A Kuruc.info külön cikkben fejtette ki, hogy nyilván nem a hazafiság definíciója változott meg idő közben, hanem Polgár úr.
  • Tomcat:

   Jóval azután tettem vallomást a Kuruc szerkesztőiről, hogy az ügyészség vádat emelt ellenük. Semmi értelme nem lett volna fedezni őket, már rég kiderült a kilétük. Megint csúsztatsz és hazudozol.

  • SoDI:
   A vádemelés lehet, hogy később történt, azonban a bírósági szakaszban igen erős bizonyíték lehet az ügyészség kezében a vallomásod. Nem az a lényeg, hogy 'mi derült ki', hanem az, hogy mi bizonyítható, márpedig egy tanúvallomás ugyanúgy a bizonyítékok sorát gyarapítja, mint bármi más.


 8. A Kuruc.info nem sokkal ezután azt is kiderítette, hogy az egyik Bombagyár-szerkesztő civilben kakiszexes, tűszurkálós luxuskurva. (Az azóta törölt hirdetési oldalának tükrözése itt.) A Bombagyárosok magyarázata szerint csak azért fogadták be a hölgyet, hogy valaki képviselje náluk a liberális oldalt is, a botrány után viszont pont emiatt rúgták ki. A Kuruc.info ezt erősen logikátlannak tartotta, és ezért - ismét csak érthető okokból - szóvá tette a súlyos ellentmondásokat.
  • Tomcat:

   A Kuruc nem "bizonyított be" semmit BlueBunnyról, csak egy állítást tett, amit többször megismételt. A bizonyítást majd a bíróságon kell megtenniük. BlueBunny önként távozott a Bombagyárról, nem mi rúgtuk ki. Elege lett a mocsokáradatból, amit rázúdítottak. Te itt ismét tényként közölsz egy kurucos hazugságot.

  • SoDI:
   A BlueBunny-sztorihoz igen meggyőző fényképeket mellékelt a Kuruc. Engem legalábbis abszolút meggyőzött. Ettől még persze tévedhetek - gyakorlatilag mindenki mással, sok ezer emberrel együtt, akiknek szintén ugyanez a meggyőződésük.

   UPDATE: Különben a mai napig ez olvasható itt,
   a Bombagyáron - idézem -:

    "Bár BlueBunny tagadja a vádakat, miszerint ő lenne Helena Domina, a szerkesztőség közös megegyezés alapján kiutasította őt a Bombagyárról, és megvonta tőle szerzői jogát"


 9. Alig ültek el a kaki-ügy hullámai, máris jött az újabb lelepleződés: kiderült, hogy Tomcat összes leadott ajánlószelvényéből mindössze 13 eredeti. Tomcat nyomban kifejtette, hogy szerinte kopogtatócédulákat másolni nem csalás. Közben Blogin a kerületi választási bizottság vonatkozó határozatát igyekezett félremagyarázni az embereknek (hogy mi benne a félremagyarázás, részletesen itt olvasható el). Amikor a kerületi után már a Fővárosi Választási Bizottság is kimondta, hogy cédulákat másolni igenis választási törvénysértés, Tomcat egy vad összeesküvés-elméletben kifejtette, hogy szerinte Novák Előd áll mindennek a hátterében, ugyanis ”a IX. kerületi választásból azt zárnak ki, akire [Novák] rámutat, másokra viszont a gyanú árnyéka sem vetülhet”. A Kuruc.info ezt a Novák Előd-mániát külön cikkben figurázta ki, összhangban a néhány nappal korábban napvilágot látottNovák Előd-fóbiás ápoltak szigete című animációs paródiával. Mert ugye, mint tudjuk, „volt eset, amikor Novák csúnyán nézett egy emberre a metrón, másnap az illetőt baltával a fejében, vérbe fagyva találták meg.”
  • Tomcat:

   Rizsázol az ajánlószelvényekről is, de hát mit várunk egy elvakult jobbikostól. Többször nem mondom el: olyan csalás, amit Emőke állít, nem létezik. A részletes és mindenre kiterjedő magyarázatot, hogy miért nem történt csalás "összevissza beszélésnek" minősíted, noha hülye vagy az egészhez. És arra sem vesztegetsz szót, hogy Emőke miért nem támadta meg a ballib pártokat a választáson, noha éppen ma derült ki, hogy az SZDSZ bizony tényleg csalt, nem is kicsit, mégsem követeli a Jobbik, hogy zárják ki, és nem kiált "csalásrekordot". Nota bene, az OVB egyetlen kizárt szervezet fellebbezését sem fogadta el, amolyan "nincs rajta sapka" jelleggel. Miről beszélünk?

  • SoDI:
   Eddig kivétel nélkül minden egyes jogi lépcsőnél az bizonyosodott be, hogy igenis van olyan választási csalás, melyről Novák Előd beszél. A végső válaszhoz pedig várjuk a bíróság véleményét.


 10. A legutolsó pedig a Dragon-féle pénzmag ügye. Dragon és Tomcat néhány hónapja kitalálta, hogy elutazik Ausztráliába kígyómérget gyűjteni, hogy aztán itthon szép haszonnal adjon túl rajta, és ezért mecénásokat keresett a Bombagyáron ehhez az úthoz. Az expedícióból azonban nem lett semmi. Valaki, aki 40 ezer forintot fizetett be a nemes célra, Karácsony előtt elpanaszolta a Kuruc.info-n, hogy hosszú hitegetés után hiába várja Tomcatéktől a pénz visszafizetését, pedig már régen letelt a futamidő (utólag megtudhattuk: Tomcat szerint csak 2009. február 28-án telik le, bár erről szkennelt szerződést ő sem rakott ki a netre). Tomcat a levelet olvasva trágár hangnemben ígért fizetést 24-éig, mely azonban mégsem történt meg. A tegnapi napon megjelent egy blog az Index főoldalán, melyben ismét előkerült a történet. És bár már este 8-kor egyértelműen kiderült, hogy ezt a Tomcatet mocskoló blogot nem a valódi kölcsönadó készítette, Tomcat három órával később (!) mégis az akkor már széles körben hamisként ismert, egyértelműen útszéli cionista provokátorok által szerkesztett blogra hivatkozva jelentette be a Bombagyáron, hogy 400 ezer forintra perli a valódi kölcsönadót, úgymond becsületsértésért.
  • Tomcat:

   Tulajdonképpen ki a kurva anyádnak képzeled magad, hogy rajtam kérsz számon olyan szerződéseket, amelyeket nem én írtam alá? Mi vagy te itt, bíróság?

  • SoDI:
   Nem „követelek” szerződést, csak megjegyeztem, hogy azzal minden homályos kérdést el lehetne oszlatni. Magamból indulok ki, márpedig én kivétel nélkül minden iratot felrakok a netre.
   Lásd:
   lakásmaffia-ügyem, Gárda-per, október 23-i ügyem
   Szerintem érdemes lenne megszerezni Dragon hozzájárulását a közléshez, vagy legalább a szerződés sablonszövegét nyilvánossá tenni.

BÓNUSZ:

 • Tomcat:

  Emlékezz, Sodi, mit mondtunk neked Bloginnal: ha még egyszer hazudozol, csúsztatgatsz rólunk - mint 2007 októberében, amikor gyávának neveztél, amiért nem rontottam neki a Nagymező utcát lezáró többszörös rendőrsorfalnak - nagyon meg fogunk verni. Ezt a csekket most beváltottad. Ne kerülj a szemem elé!

 • SoDI:
  Én megpróbálok tárgyilagos lenni, és törekszem is arra, hogy a blogon megjelenő legtöbb információ ennek megfelelően alakuljon. Mindezt nem üti a tény, hogy természetesen megvan a személyes magánvéleményem is, ugyanis olyan módon lesz itt minden tárgyilagos, hogy az érintetteknek mindig megadom a lehetőséget a saját álláspontjuk kifejtésére - tetszőleges terjedelemben és formában. Ha pedig a közéleti témák elemzése, és a netes gyűjtőmunka verést ér, az bizony nem engem minősít.
  A tárgyilagosság arról szól, hogy minden félnek esélyt ad az ember a megszólalásra. Nekem tehát igenis sziklaszilárd meggyőződésem, hogy abszolút tisztességesen és etikusan szerkesztem ezt a blogot.


Nos kérem, hova is jutottunk...

10 érdem 10 égbekiáltó furcsasággal, illetve etikátlan mozzanattal szembeállítva. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek a furcsaságok a korábbi érdemek bármelyikét is érvénytelenítenék, azonban ha az ember felteszi magának a kérdést, hogy október 19-e óta milyen vitathatatlan érdemeket lehet Tomcaték javára írni, akkor igen nehéz dolgunk van a felsorolással.

Minden pozitívum a durva pálfordulás előttről, a tisztességtelen gesztusok előttről való. Hogy pusztán ez alapján nem lehet véleményt nyilvánítani? Egy nyolc hetes, töretlen, a nemzeti oldalnak nekirontó, szüntelen mélyrepülés kevés lenne ehhez?

Lehetséges. De akkor már csak egy kérdésem van: miért nem láthattunk az utóbbi két hónapban semmit, ami méltó lenne Tomcat régi nagy erényeihez? Talán csak nem azért, mert végleg felhagyott velük? Mert bizony százával sorakoznak az olyan jelek, miszerint hátat készült fordítani a közös  értékeknek, és tény, hogy ezt nem ellensúlyozza semmi, hiába próbálja  kétségbeesetten menteni a menthetőt a korábbi dolgok felsorolásával, most, hogy végre rádöbbent: a politikai karrierje bizony csúfos véget ért.

Azok csak akkor lesznek újra erények, amikor ismét méltó lesz hozzájuk. Például azzal, hogy töredelmesen bocsánatot kér a hazafias közösségtől az elmúlt két hónap minden durva hibájáért és a folyamatos renitenseskedéséért.

Elvégre senkinek se a személyével van baja, hanem azzal, amit az utóbbi időben csinál.

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!