Jé, Tomcat ma elbukott egy pert, de nem ír róla.

A sárgával kiemelt rész bizonyítja közszereplői jogállását.

Reméljük azért, hogy Pákóval szemben már nem vérzik el.

Bár én magam szintén azon a véleményen vagyok, hogy a mocskolódó SZDSZ-es cionrasszista patkányoknak nemüktől és életkoruktól függetlenül egyenként a jó kurva anyjukat, merthogy kétséget kizáróan megérdemlik, hogy - jobb híján, amíg nem jön el az ideje a lámpavasas szakasznak - első körben szét legyen perelve a koszos pofájuk, azonban lehet ezt ügyesen is csinálni.

Úgy, mint Kroko tanár úr, aki nemrég a bíróság előtt sikeresen minősíttette bűnözővé a Klubrádió saját magát homoszexuális zsidóként jelemző műsorvezetőjét, Orosz Jozefinát. :)

Tőle kell tanulni.

Nem elég csinálni, JÓL kell csinálni.


Tomcat a becsületéért perelte az Index fórumozóját, elbukta

2009. április 29. 19:07 , Legutóbb frissítve: 2009. április 29. 19:09 Sonline

Marcali | Nem rágalmazta meg Naplovas Tomcatet és nem is sértette meg a becsületét. Ezt a Marcali Városi Bíróság mondta ki ítéletében. A blogger és a fórumozó az index egyik topikjában akaszkodott össze. Tomcat becsületsértésre hivatkozott, de a bíróság nem talált törvénybe ütköző tartalmakat a bloggert minősítő hozzászólásokban.


Korábban beszámoltunk róla: a két internetes fórumozó politikai irányú véleményváltása odáig jutott, hogy a Tomcat néven ismertté vált blogger feljelentette a marcali bíróságon a Sonline topikjaiban is rendszeresen hozzászóló Naplovast. Azzal vádolta, hogy a nagy nyilvánosság előtt rágalmazó és becsületsértő kifejezéseket tett rá. A bíróság a vádak alól felmentette Naplovast. Ezzel a per összes költségét is Tomcat viseli.

– A tárgyalásra Tomcat egyedül jött, fekete ruhában, a pólóján feltűnően egy áthúzott SZDSZ-es emblémával, utalva politikai hovatartozásomra, nézeteimre – nyilatkozta Naplovas. – Minden állításomat bizonyítani tudtam, s véleményemet most is fenntartom – tette hozzá kérdésünkre. – Ráadásul sohasem neveztem Tomcatet a rendes polgári nevén, csak a nicknevén. Ezzel szemben ő az interneten közzétette kilétemet, nevemmel, lakcímemmel és telefonszámommal együtt. Csoda, hogy fenyegető levelet és telefonhívásokat is kaptam? A személyes adatok visszaélése miatt én is feljelentettem őt.

A bírósági jegyzőkönyv alapján Tomcat azt mondta, hogy hajlandó békülni, ha Naplovas az index.hu fórumon a nagy nyilvánosság előtt bocsánatot kér. Naplovas ismételten kijelentette: nem kér bocsánatot

– Egyébként a tárgyalásnak volt még egy számomra érdekes része is, mikor Tomcat kijelentette, hogy ő nem közszereplő. A bíróság megállapította ennek ellenkezőjét – folytatta Naplovas.

Tomcat azért tett feljelentést, mert Naplovas kirekesztőnek, rasszistának nevezte, azt állította róla, hogy a „náci ideológia szószólója”. Emellett olyan bűncselekményekkel hozta összefüggésbe, melyeket nem követett el.

A bíróság álláspontja szerint Naplovas véleménye egyértelműen Tomcat  - interneten megjelent írásai alapján - tevékenységének kritikája, bírálata volt. A megjegyzések, észrevételek sem külön-külön, sem egészében nem alkalmasak Tomcat becsületének csorbítására, és nem lépik túl a véleménynyilvánítás, a kritika megengedett határát. Annak ellenére, hogy azok a Tomcatot kellemetlenül érintették és érzékenységét sértették.

Tomcat fellebbezhet az ítélet ellen.

By SoDI

 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!