Kellemes délutáni napfényben sétálok a Duna partján. Mellettem két fegyveres unottan dobál kavicsokat a folyóba. Nézik, hogyan csobban. Ha néhány évtizeddel korábban születnek, állítólag élő zsidó is jutott volna nekik játékszerül, mára viszont maradt a kavics. Így múlik el a világ dicsősége.

Nekik már nem jutott zsidó
Nekik már nem jutott zsidó.

Odébb egy rakat kiválasztott toporog. Ezúttal önként jöttek a partra. Mindegyik fel van háborodva kedvenc cipellőik átértelmezése miatt. Éppen átélik, mit érzünk mi, amikor a Turullal szórakoznak.

Ezúttal önként jöttek
Ezúttal önként jöttek.

Büszkén demonstrálják, hogy miközben sok magyar nyomorog és az uzsorahitelek miatt utcára kerül, nekik semmi gondot nem okoz sokezres tételekben hordani a virágokat oda, ahova csak akarják.

Sok a virág, sok a pénz
Sok a virág, sok a pénz.

- Engem ne képviseljen Morvai Krisztina! - kapok el egy mondatfoszlányt.

Megnyugodhat a kedves úriember: Őt nem fogja.

Éppen egy gazzal megrakott cipőt filmezek, amikor az egyik hölgy megkér, egy pillanatra álljak ki a képből, mert Orosz József úr éppen fényképez. Elnézést kérek, mindent a drága Orosz úrért. Aki annyira bátor, hogy saját magát jellemzi homoszexuális zsidóként, az igazán megérdemel ennyi előzékenységet.

Orosz József civilben ilyen értelmes.
Orosz József civilben ilyen értelmes.

Elkísérte őt drága ügyvédje is, aki néhány hete hiába adta elő az évszázad antifasiszta perbeszédét a bíróság előtt, mégsem tudta megakadályozni, hogy védencét bűnösnek mondják ki az elkövetett tetteiért.

Odébb közben egyre szaporodnak a gazok.

Még egy lépés! Még egy lépés! :)
Még egy lépés! Még egy lépés!

A jóból persze nem maradhatnak ki a legkisebbek sem. Csepp kislány helyezi el virágját mellettem. Most még aranyos. Húsz év múlva lesz csak olyan liberális, a napi iskolai erőszak valódi okait szemrebbenés nélkül letagadó tévé-szociológus, mint a nagyok.

20 év múlva ő lesz az új Vásárhelyi Mária
20 év múlva ő lesz az új Vásárhelyi Mária.

Néhány méterrel távolabb egy meglepően szimpatikus apuka okítja meglepően szép gyermekét. Ők a kakukktojás, nem illenek bele ebbe a belterjes társaságba.

Apa és fia.
Apa és fia.

Közben a cipők egyre jobban begazulnak.

Gazos.
Gazos.

Vetek még egy pillantást a mélybe, és indulok haza.

A legenda szerint ide pottyantak a júdék.
A legenda szerint ide pottyantak a júdék.

Holnap állítólag kefélő zsidók szolgáltatják a műsort. Az talán érdekesebb lesz.

By SoDI

Kapcsolódó:


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!