Ha a tájékozatlanság fájna, Polgár úr alighanem ordítana.

Ilyet bír írni:


A párton belül nyíltan beszélik, hogy Novák Előd közeli szövetségese, Szabó Gábor pártigazgató lesz a Jobbik leendő parlamenti frakciójának elnöke. Pedig olyat még nem látott a világ, hogy egy kis párt képviselőcsoportjának ne a pártelnök legyen a vezetője. 

/ forrás /


Oké, Navracsics Tibor (Fidesz, 2006. május.16-tól frakcióvezető, eközben pártelnök Orbán Viktor), és Mesterházy Attila (MSZP, 2009. április 20-tól frakcióvezető, eközben pártelnök Lendvai Ildikó) nyilván nem számítanak, mert ők nagy pártok emberei.

Nézzünk akkor körül a kis pártok háza táján. Az SZDSZ-nek 2007. december 5-től Kóka János a frakcióvezetője. Ellenben a párt elnöke Retkes Attila. Az MDF frakcióban annak 2009. március 19-i megszűnéséig Herényi Károly volt a frakcióvezető, miközben a párt elnöke máig Dávid Ibolya.

De ugyanígy említhetném például az Orbán-kormány idejéből a Kisgazdapártot, aminek több éven át a személyes ismerősömnek számító Bánk Attila volt a frakcióvezetője, miközben a pártelnöki tisztet Torgyán József töltötte be. Vagy ugyanebből az időből az MDF-et, melynek négy évig Balsai István volt a frakcióvezetője, miközben a pártelnök Lezsák Sándor, majd végül Dávid Ibolya lett.

Jéé... Valahogy mégis akar ilyesmit látni a világ... ;)

By SoDI

Kapcsolódó:

 


 
 
5 (1)
Jelentkezz be a szavazáshoz!