Egy időben roskadásig megpakoltam a polcomat időgazdálkodással foglalkozó könyvekkel. Főként akkor mutattam erős érdeklődést a téma iránt, amikor a párhuzamosan hallgatott egyetemi szakjaimon egyszerre szakadtak rám az egyenként is embert próbáló feladatok, és mindeközben a közírói munkásságomat sem szerettem volna elhanyagolni.

Most, hogy a diplomamunkám írása, és az abszolutóriumra való készülődés mellett ostoba döntésnek gondoltam volna az energiáim több szak közötti szétforgácsolását, azt hittem, hogy sokkal könnyebb dolgom lesz, azonban a gyakorlat sajnos egészen mást mutat.

Az, hogy folyamatosan a blogomon, valamint a rólam szóló Indexes topikban fejlesztem a vitakultúrámat, bár hosszabb távon kétséget kizáróan egyre értékesebb emberré tesz engem (az USA-ban nem hiába szerveznek rendszeresen vitaköröket a diákoknak), azonban ezzel együtt is aránytalanul sok időt tud lekötni. A mai napom gyakorlatilag ezzel telt el, ennyit pedig nem ér meg a személyes önfejlődés, vagyis az ellenem irányuló hazugságok frappáns kivédésének önfeledt gyakorlása.

A másik problémát az RSS olvasóm jelenti. Néhány hete egy olyan asztali alkalmazás (konkrétan a SharpReader) beüzemelése mellett döntöttem, mely 10 percenként látványos értesítést dob, ha új bejegyzés születik valamelyik általam kedvelt, vagy érdekesnek tartott blogon. Azt hittem, ez mindössze napi 20-30 percet fog igénybe venni, cserébe viszont folyamatosan naprakésznek tudhatom magam.

Nos, egyszerre csaknem 50 marketing témájú szakmai blog követése valóban megadja a naprakészség kellemes érzését, ugyanakkor ez ismét csak értékes órákat vesz el az életemből.


Egyébként hogy pontosan milyen blogok frissüléseit követem figyelemmel, azt ide kattintva ti is megtekinthetitek.


A végeredmény pedig így az, hogy este fél 9 van, és a munkámmal, illetve a tanulmányaimmal semmit sem haladtam. Ez pedig így nyilvánvalóan tarthatatlan állapot.

Asszem holnaptól délután 4-nél korábban nem fogok foglalkozni a fórumozással, blogkommenteléssel, és blogolással, valamint a hírek átolvasását is befejezem legkésőbb este 8-kor.

Napi 4 óránál többet őrültség ilyesmivel foglalkozni.

By SoDI


 
 
1 (2)
Jelentkezz be a szavazáshoz!