Elsőként azon barmok kedvéért, akik szerint én Béla, a náci Google Wave robot megalkotásával bűncselekményt követtem volna el, idéznék egy 2006 júniusi hírt, ami arról a kvázi-precedens értékű ügyészségi határozatról szól, mely szerint egy hasonló szolgáltatás nem valósít meg bűncselekményt.


Fenyegetnek, oszt annyi

2006-06-14

IZSDB

A rendőrség megszüntette a Matula Magazin IZSDB-szolgáltatása miatt indított eljárást. Az internetes magazin „tippelésen és találgatáson” alapuló zsidó-adatbázisa okán az újság egy szerkesztője ellen három hónapja indult nyomozás, különleges személyes adattal való visszaélés miatt.

Az ügyben a TASZ jogsegélyszolgálatának vezetője, Pelle Andrea látta el a védelmet. A mostani, ügyészség általi nyomozás-megszüntetés - melyre azért került sor, mert az elkövetett cselekmény nem volt bűncselekmény, és tényállási elemek hiányoztak a személyes adattal való visszaélés megvalósulásához – újabb példája  a „fenyegetnek, fenyegetnek, aztán semmi” típusú büntetőeljárásoknak.

Az elhíresült Sickratman-dal, a Balra át! tavaly tavasszal hasonló reakciókra késztette a jogalkalmazókat. A büntetőeljárást akkor Sickratman ellen is megindították, majd alig egy hónap múlva megszüntették, akkor ennyi idő kellett ahhoz, hogy a rendőrség megállapítsa, nem történt az ügyben bűncselekmény.

Jelen esetben a márciusban megindult nyomozás után június 14-én kaptuk kézhez a nyomozást megszüntető határozatot. Hogy jó helyen voltak-e a Matula Magazin szerkesztőjének számítógépei a rendőrségi raktárban, valamint hogy költséghatékonyan került-e elköltésre a Jobbik Magyarországért Mozgalom feljelentése alapján indult büntetőeljárás közel 180 ezer adófizetői forintja, eldönthető.

További kommentár helyett az üggyel kapcsolatban nem tudjuk megállni, hogy ne idézzük vissza az eljárás megindításakor, márciusban kiadott TASZ-közlemény zárósorait: A TASZ álláspontja az, hogy a szólás-és véleménynyilvánítási szabadságot elfogadhatalan olyan meg-meginduló büntetőeljárásokkal fenyegetni, melyek esetében jogvégzett emberek számára egyértelmű, hogy a nyomozások megszüntetése lesz az adófizetők pénzén megindított procedúrák vége.”

Olvassa el a nyomozást megszüntető határozatot!Viszont nagyon érdekes körülmény, hogy a jelek szerint mára az Index.hu Zrt-nek kezd kifejezetten kínossá válni saját főmunkatársaik korábbi tevékenysége.

Elég volt ugyanis ma este megemlíteni az Index.hu Zrt. üzemeltetésében lévő fórumban, hogy én nem csináltam mást, mint kreatív módon továbbgondoltam az cég oszlopos tagjának, Bede Mártonnak az egykori szolgáltatását, és máris büntetést kaptam.

Ez ugyanis csak egy frissítés, ügyes modernizáció, az új idők szeléhez való hozzáigazítás. Tudniillik, amíg az IZSDB-nél konkrétan rá kellett keresni az egyes nevekre, addig a Béla nevű Google Wave robotomnál pont az a lényeg, hogy elég egyszer hozzáadnod a hullámhoz, és az idő múltával már jó eséllyel megfeledkezel róla, amikor egyszer csak váratlanul megszólal, és zsidózik, ha valamilyen kontextusban szóba kerül egy általa ismert személy.

Az, hogy a kreativitás nem más, mint meglévő dolgok újszerű kombinálása, véleményem szerint olyan szintű alapvető evidencia, hogy épelméjű emberek előtt teljesen felesleges túl mélyen ragozni.

Ugyanakkor láthatjuk, hogy a mai reakciók tipikus példák a Sacha Baron Cohen-effektusra, amikor ugyanaz, ami egy zsidó részéről jópofa szórakozás, egy gójtól már ordas náci uszítássá válik.

Milyen érdekes!

Bár ezt már megtapasztalhattam a Szetey-montázs ügyében is.

Egyben örömmel jelentem, hogy fél órával ezelőtt megtanítottam Bélának három IZSDB-készítő, egyben ma  kiemelt Index.hu Zrt. főmunkatárs zsidó nevét.

  1. Bede Márton
  2. Magyari Péter
  3. Tamás Bence Gáspár

Valamint  Selenau Magdalénáét is, mert szilárd meggyőződésem, hogy ő áll a Zsindexes moderálbabó nick mögött.

Tudni kell róluk, mert zsidók mind. ;P

By SoDI

Kapcsolódó:


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!