El sem hiszem!

A régi iratok között böngészve ráakadtam egy kincsre, a legelső PC-m számlájára. Olyan régi, hogy akkor még anyámmal és apámmal hárman laktunk az Albert (korábban: Szabados Sándor) utcai lakásunkban.

Annyit érdemes tudni rólam, hogy egészen addig C64-gyel szórakoztam, melyhez képest ez nem kicsi előrelépés volt.

SoDI első PC-je!

Emlékeim szerint ennek az évnek a végén egészült ki ez a konfig 128 Mb RAM-ra (40 ezer forint 10 évvel ezelőtti értéken), és modemre Internet-kapcsolattal. (Addig nyáron annyi hálózatos élményem volt, hogy a szomszédhoz átvezetett UTP-kábelen át nyomtunk néhány multiplayer autós játékot.) Az újabb ugrás pedig egy Riva TNT kártya (a legelső nVidia 3D gyorsító) volt a következő év tavaszán, hogy gyorsuljon egy kicsit az Unreal és a Quake II.

További kellemes szórakozásom volt ezen a nyáron, hogy a régi lemezeimet lelkesen írattam ki CD-re, miután villamosmérnök édesapám netről szedett kapcsolási rajz alapján összeforrasztott nekem egy olyan kábelt, melyen keresztül az egyik DOS-os C64 emulátor a párhuzamos porton keresztül kezelni tudta az 1541 drive-omat. :)

Ezen kívül ma este a kezem ügyébe került 2001-ből a legelső vállalkozási próbálkozásom dokumentációja is. De erről majd hétfőn mesélek.

By SoDI


 
 
1 (1)
Jelentkezz be a szavazáshoz!