A mocskok odafönt egyre jobban bekeményítenek.

Immár a szólásszabadság se szent. Ezt a karhatalom már titkolni se próbálja. Volt az a srác néhány napja, aki kiállt a Kossuth téren, és előadta, hogy szerinte a békés tüntetés semmit se ér, és most már elő kéne venni a fegyvereket. Petrétei elvtárs magánhadserege rögtön elkezdte üldözni az illetőt. Itt kérem, már beszélni is tilos. Vagy ha valaki mégis beszél, kizárólag a hazugság fogadható el, mert szeretett vezérünk nyomán az lett az új optimum.

Félreértés ne essék, jómagam nem osztom a srác véleményét. Nem azért, mert különösebben elítélem a szavaiért, hanem azért, mert hülye. Fegyvert? Milyet? Hova? Minek? Ki ellen? És ha lelövöd, utána mi lesz? Biztos nagyon jót tenne az ország megítélésének egy fegyveres puccs.

Hogy miért érdekel engem az ország nemzetközi megítélése, miközben az általam kódolt informatikai rendszer éppen a kormány gazdasági ellehetetlenítésének gondolatával szimpatizáló sokaknak tud talán passzív (központi irányítás nélküli) közösségi teréül szolgálni? Azért, mert Magyarország hosszú távú tönkretétele egyetlen, ép ésszel gondolkodó magyarnak se lehet célja. Egy fegyveres felkelés pedig jóval 500 forint fölé tornászná egy csapásra az euró árfolyamát (a kimenekülő működő tőke miatt), ami sok ezer kispénzű ember egzisztenciáját lehetetlenítené el. Speciel az én lakásomon is van újabban egy deviza alapú banki jelzáloghitel, és nagyon nincs kedvem hozzá, hogy a havi törlesztő részlet hirtelen a duplájára vagy a sokszorosára ugorjon.

A gazdasági helyzet ugyanis adott. Ha a hazug bolsik maradnak hatalomban, ha Orbán jön, ha szakértői kormány jön, ha alkotmányozó nemzetgyűlés alakul, tök mindegy, az első napirendi pont ugyanis csak az üres kassza rendbehozatala lehet.

Ha szerveződik is valamilyen ellenállás (ki tudja, így lesz-e), annak nem az ország, hanem a kormány gazdasági sarokba szorítása lehet csak a feladata. Éppen ezért, ha meg is valósul, nem tarthat sokkal hosszabb ideig, mint 1990-ben a taxisblokád tartott. A legmerészebb cél csak az lehet, hogy a napokra megbénuló gazdasági környezetben sarokba szoruljon a kormány, veszítse el minden mozgásterét, hogy aztán kizárólag a népakaratnak megfelelő, az ezer éves államiság szelleméhez visszatérő irány legyen az egyetlen üdvözítő kiút.

Aki most többet akar, az nem a kormány, hanem a magyarság vesztét kívánja. Ugyanakkor mégis óriási szemétségnek tartom, hogy ezért a néhány mondatáért üldözni kezdik szegény forradalmártársunkat. Ha fegyverekről akar beszélni, ha Gyurcsány Ferenc lemészárlásáról akar beszélni, hadd tegye! Nem fog történni az égadta világon semmi. Nincs olyan idióta a világon, aki végighallgat egy ilyen hiperaktív kölyköt, majd utána elindul a Szemlőhegy 42-höz miniszterelnökre vadászni. Ha pedig nem használható felbujtásra az, amit tesz, miért baj, ha elmondja a véleményét? Elvégre, ha valaki arra alkalmatlan eszközzel kísérel meg bűncselekményt, nem büntethető!

Ha a rendőrség csupán szavak miatt üldöz embereket, akkor az már igenis a Orwell féle gondolatbűn! Próbáljuk már tiszteletben tartani a voltaire-i elvet! „Nem értek egyet veled, de az életemet adnám azért, hogy elmondhasd a véleményedet”. Ha nincs szólásszabadság, ez már valóban félelemre építkező diktatúra!

De nem baj, halad a Projekt, ezért sokáig már amúgy se áll ez a diktatúra. :-)

Lássuk tehát az Államrend Megdöntése Projekt konkrét táblaszerkezetét.

Mivel nincs sok idő a túlbonyolított műremekre, ha feltesszük, hogy az a közösségi akarat, hogy november 4-én már megfogható realitás legyen a Magyar Alkotmányozó Nemzetgyűlés összeválogatását tárgyalni, most a legegyszerűbb funkciók elegendők lehetnek.

Elöször is szükség van a bátor forradalmárok nyilvántartására.

CREATE TABLE `allamrend_forradalmar` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`nicknev` TEXT NOT NULL ,
`jelszo` TEXT NOT NULL ,
`email` TEXT NOT NULL ,

`hajlandosag` INT NOT NULL default '0',
`blokadpont` int(11) default NULL,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

A hajlandóságot (elkölcsi támogatás, SMS-ezés, forgalomlassítás, polgári engedetlenség, stb...) itt regisztrációnál egy listából kell kiválasztani. Ugyanígy nyilvántartjuk azt is, hogy melyik forradalmár melyik közlekedési csomóponthoz van rendelve (erről később). A hajlandósági fokozatok listáját is külön raktározzuk el:

CREATE TABLE `allamrend_hajlandosag` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`szoveg` TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

Nos, tudjuk már, hogy kik a forradalmáraink, és mire hajlandóak. De ugye mindezek után még fontos kérdés, hogy milyen eszközök állnak az ő rendelkezésükre. Mi is kell ehhez? Kell egyrészt a lehetséges, a forradalomban hasznos békés (!) eszközök listája. 

CREATE TABLE `allamrend_eszkoz` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`megnevezes` TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

Majd pedig, mivel egy forradalmárnak egyszerre több eszköze is lehet, ezeket egy kapcsolótáblával rendeljük hozzá a birtoklásukról nyilatkozó hősökhöz.

CREATE TABLE `allamrend_hasznalat` (
`forradalmar` INT NOT NULL ,
`eszkoz` INT NOT NULL
);

Na, a legfontosabb dolgokat máris tudjuk. Mindjárt PHP-t is programozunk, úgyhogy rettegj, Fletó! ;-)

Mi is kell még... Kellenek ugye Budapest legforgalmasabb pontjai, amik között úgy lehet elosztani az embereket, hogy a blokád a legeredményesebb legyen. Ehhez a Budaházy György által írt listát vesszük alapul. Hogy a skynet-ként működő központunk minél hatékonyabban tudja meghozni a döntéseit, ezeknél a közlekedési csomópontoknál prioritási sorrendet is meghatározunk.

CREATE TABLE `allamrend_blokadpont` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`megnevezes` TEXT NOT NULL ,
`fontossag` ENUM( '1', '2', '3', '4', '5' ) DEFAULT '1' NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

Na, alakul ez, mint cigánygyerek a prés alatt, vagy mifene. :)

Fontos még, hogy mikor induljon meg az akció. Ezt ugye nem egy ember dönti el, hanem a népakarat, ezért külön kell a dátumokat, és azon belül időpontokat rögzíteni, hogy aztán kedvére szavazhasson rájuk a nép.

CREATE TABLE `allamrend_datum` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`datum` DATE NOT NULL ,
`szavazat` INT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

CREATE TABLE `allamrend_ido` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`ido` TIME NOT NULL ,
`szavazat` INT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);
 

Király. Már csak egy fórum hiányzik, ahol (szigorúan az akcióra vonatkozó konkrétumok említése nélkül, nehogy a rendőrség felkészülhessen) lehetőség nyílik eszmecserét folytatni egymás között.

Ezt se fogjuk túlbonyolítani. Kell egyrészt ugye a fórumtémák listája.

CREATE TABLE `allamrend_forum` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`tema` TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

Majd pedig a fórumhozzászólások listája (a megfelelő kapcsolómezőkkel).

CREATE TABLE `allamrend_hozzaszolas` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`tema` INT NOT NULL ,
`forradalmar` INT NOT NULL ,
`szoveg` TEXT NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);

Ennyi lenne.

Az Államrend Megdöntése Projekt tervezett táblaszerkezete.

Végülis arra jutottunk, hogy valami hasonló táblaszerkezetünk van, mint amit itt láthatunk a képen.

(A kapcsolatokat azért nem jelöltem, mert egyrészt a fent leírtak alapján szerintem evidens, másrészt pedig a MySQL, amivel dolgozni fogunk nem ismeri ezt a fogalmat).

Holnap (és most már nem lesz több napos kihagyás, holnap istenbizony :-)) a fontosabb adatlegyüjtő, és módosító lekérdezéseket kódoljuk le, valamint belekezdünk a rendszer grafikai megjelenésének a tervezésébe is.

Ezzel kapcsolatban ne számítson senki profi munkára, használható, a célnak éppen megfelelő minimálgrafikával fogok tudni szolgálni, ezt előre is jelzem. :-)

Bár elég sok dolog hátráltat továbbra is, csak jövő héten három tantárgyból írok ZH-t az ELTE-n, négyből kell beadandót készítenem, ráadásul szombaton a Corvinus-on vizsgázom gazdaságszociológiából, de azért a megfelelő súlyán gondozni fogom a Projektet is, megígérem.

Nos, a holnapi viszontlátásra.

És vesszen Fletó. :-)


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!