Felesleges szépíteni, ha valaki megszállott blogger, akkor az esetek nagy többségében közgazdasági szempontból irracionálisan cselekszik.

Azt hiszem a haverom fogalmazta ezt meg a legpontosabban egy tagnapi levelében:

A másik... Elolvastam a rendőrfőnökkel lévő dolgaid. Minden szép, ügyesen írsz, de akkor inkább írj regényt! Kiszámoltad már, hogy a "politikawebblogfórum" iránti szenvedélyeddel mennyi pénzt szórsz ki az ablakon?! Számolj csak ezer forintot óránként! Neked, mint leendő közgazdásznak, tudnod kellene, hogy ez mind teljesen haszontalan dolog, időpazarlás. Time is money. Ha csak magaddal basznál ki, nem is lenne baj, de azért mennék már haza a családomhoz, nem gondolod? Én adom az ötletek egy részét, neked kellene megvalósítanod, de baszol rá! Gondolkozz már egy kicsit! Már másfél éve szórakozol itt nekem. Drogos vagy, esküszöm! Csak neked a kurva Kossuth-téren zabálás a drogod, meg a politikusok. Szerintem jobb lenne, ha előbb csinálnád, amit kell, aztán milliomosként annyit drogozhatnál, amennyit akarsz. Amúgy meg úgy tudom, hogy a szóbeli szerződés is szerződés, úgyhogy ne legyél szerződésszegő!

A történet röviden annyi, hogy Angliában dolgozik, de így is, hogy több száz kilométerre vagyunk egymástól, a közös vállalkozásban van mindkettőnk reménye. Én viszont igen lassan haladok a feladatok rám eső részével, mert mindig el vagyok foglalva valami hülyeséggel, példának okáért ezzel a bloggal.

Mivel levélben írtakkal nehéz vitatkozni, viszont a ezt a naplót sem akarom elhanyagolni, ezért úgy döntöttem, hogy összehozom a kellemest a hasznossal, és mostantól egy új bejegyzés-kategória keretében színesítem az itteni tartalmat azzal is, hogy éppen hol tartok a vállalkozásom felvirágoztatásában. :)

Mint ahogy azt minden valamirevaló menedzserkönyv javasolja, először is megjelölöm azt a célt, amit tartani fogok, ha a fene fenét eszik, akkor is. Tehát: ebben a hónapban 5 ezer, márciusban 50 ezer forint árbevételt kívánok realizálni, melyek onnantól, egészen 2008 februárjáig legalább havi 20%-os növekedéssel képzelek el.

Mindez persze igen szerény vállalás, önmagában az éhenhaláshoz is kevés, de egy igazi vállalkozó nem munkahelyet teremt magának, tehát nem a fizetésért, hanem egy hosszú távon is életképes rendszer kiépítéséért dolgozik, és ezért cserébe akár még az éveken át tartó folyamatos veszteség sem túl nagy ár. Ezzel szemben az, hogy én nem fogadom el a veszteség gondolatát, sőt a fent részletezett bevételek minimum felét tiszta nyereségként kívánom magáncélra kivonni a cégből, egy kényszerű, de mégis elfogadható kompromisszum a "csak a pénzért - csak a rendszerért" szélsőségek által meghatározott skála közepén. Így a ló egyik oldalára sem esek.

A lényeg, hogy van az ingatlantúra.hu domain alatt lévő majdnem kész projektem, mellyel ezen a héten kívánok elindulni.

Ez még nem a reklám helye, a cucc erősen fejlesztés alatt áll, amit az is nagyon jól jelez, hogy ha regisztrálni próbálsz, pillanatnyilag hibaüzenettel találkozol. ;)

Hogy mi magának a vállalkozásnak az alapkoncepciója, az már akár most is olvasható ott, de azért itt is részletesebben ki fogom fejteni.

Aki pedig a politika miatt jár ide, annak sem kell szomorkodnia, a mennyiség nem, csak az arányok fognak változni. :)

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!