Ez most amolyan hangos elmélkedés lesz a saját vállalkozásomról.

Akit nem érdekel, ugorjon tovább. :)

  • Tökéletesség 

Azt hiszem, ahogy vizsgálom mások megoldásait, egyre inkább kezdek rájönni, hogy hatalmas akadály a valódi produktivitás előtt, ha valaki a tökéletesség bűvkörében él, és évekig pepecsel egyetlen projekten anélkül, hogy kidobná a nyilvánosság elé.

  • Soha nem lesz kész? Nem is kell!

A Web 2.0 koncepciója pont arról szól, hogy mindig minden béta, és örökké az is marad. A szolgáltatási szemlélet tükrében ez nem hogy hátrány, hanem éppen hogy hatalmas előny!

Egy szolgáltatás akkor igazán kiváló, ha érződik rajta az ügyfél-orientáltság. Vagyis ha a fejlesztők és a felhasználók kölcsönös visszajelzések útján folyamatosan segítik egymás munkáját. Úgy lehet valami igazán képes arra, hogy valós igényeket szolgáljon ki, és valódi értéket nyújtson széles tömegeknek, ha folyamatos változásban van, és hozzáigazodik az újabb és újabb tapasztalatokhoz.

  • Sok apró szemét helyett egy nagy kincsesláda!

Az, hogy a párhuzamosan fejlesztett 5-6 projekt milyen hatalmas erőpocsékolás, arra kiváló példa, hogy egyszerre van a tulajdonomban többek között az autozona.hu, mlmcenter.hu, webmilliomos.hu, videolevel.hu, ingatlanceg.hu, marketingmix.hu, agrarhalo.hu domain, és még jónéhány, itt fel nem sorolt, egyenként 5-10%-os készültségi fokban lévő megoldás, aminek természetesen semmi értelme, hiszen ennyi erővel már régen felállíthattam volna egy olyan tökéletes rendszert, mely után mindenki megnyalná mind a 10 ujját.

(Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ezek csak a saját személyes projektjeim. Azokat, melyeket valakivel társulva készítek, pl. az angol piacra szánt egyik alkalmazást - melyről részleteiben még korai írnom itt a blogon - egytől egyig a társaim elvárásainak megfelelően, közel kész állapotba juttattam már, vagyis másokkal közel sem vagyok olyan link, mint saját magammal szemben. :-))

Szóval az egymás mellett vezetett személyes projektek koncepciójával egyszer és mindenkorra leálltam, ami azt jelenti, hogy elhatároztam , hogy addig nem kezdek bele új megoldás fejlesztésébe, míg az előző piacképes állapotba nem jut.

Az önmotiváció pedig ott jelenik meg, hogy a piaci bevezetés jutalma, hogy megengedem magamnak egy-egy új szál elindítását. :)

  • Amint használható - rögtön START!

Ez az, ami a legfontosabb. Ez az egész gondolatmenet, a hatékony energiafelhasználás sarokpontja. Nem kell rögtön az elején minden apró ötletet belezsúfolni a megoldásba.

Amint elérkezik az a szint, hogy a piac számára minimálisan már elfogadható a cucc, azonnal el kell indulni! Az extra szolgáltatások pedig jöhetnek utólag, folyamatosan.

Ha belegondolunk, ez a legjobb megoldás, mert ahelyett, hogy a bőség zavarával bizonytalanítanám el a leendő ügyfeleket, egy olyan rendszert kínálok fel nekik, mely a folyamatos megújulás, és gyarapodás jeleit mutatja. Ez pedig mindennél jobban képes megalapozni a bizalmukat, és azt az érzést, hogy jól választottak.

Szóval most a fentiek alapján elhatároztam, hogy záros határidőn belül kiszabadítom magam a tökéletesség-mániából, hogy már a piaci bevezetés konkrét, és meglépett szakaszairól számolhassak be itt a blogon. :)

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!