Elég lusta, és trehány ember vagyok, ami gyakran abban mutatkozik meg, hogy ha kvázi saját célra kezdek el fejleszteni valamit, előszeretettel hagyom ki az alapos dokumentálás fázisát.

Ez rendszerint abban mutatkozik meg, hogy amikor leülök egynémely pihentetett projekt elé, akkor csak nézek ki a fejemből, és korábbi önmagamat átkozva konstatálom, hogy ezen a szeméthalmon lehetetlen kiigazodni, és hogy szigorúbb tanároknál ez a tervezettség kevés lenne a ketteshez. :)

Így voltam ezzel ma reggel is, amikor egy hosszabb kihagyás után leültem az ingatlanos megoldásom elé, hogy na most aztán jön továbbfejlesztem. Hát nem fejlesztettem. Mi ez a sok tábla? Mi ez a sok php fájl? Mi ez a sok könyvtár? Mire valóak ezek? :)

Úgyhogy az elmúlt órám azzal telt, hogy megpróbáltam saját magam számára, egy házi logika mentén felépített leírást készíteni arról, hol érdemes egyáltalán elkezdeni.

SoDI dokumentál

És ez még "csak" maga az oldal. Elborzadok, ha belegondolok, hogy a panorámabejárás Flash Actionscript kódja milyen disznóól lehet. :) 

Hát igen. Aki lusta, kétszer fárad.

"Gyerekek, ha tüsszentünk, a szánk elé tesszük a kezünket, és ha fejlesztünk, akkor mindent ledokumentálunk, mint egy kisangyal!"

És nem fejben tervezünk, vazz, mert még nem mi vagyunk az Isten. :)

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!