Mint talán emlékeztek, tavaly októberben rendőrségi kihallgatáson jártam, ugyanis Trici (Balás Márk) feljelentést tett egy blog miatt. Akkor nem akartam elárulni a részleteket, mert úgy tudtam, hogy maguk az érintettek sem tették meg ezt, azonban - néhány hónapos késéssel - ma észrevettem, hogy Tomcat és Athina is a nyilvánosság elé tárta a történetet, így a továbbiakban nincs semmi okom arra, hogy titkolózzak.

Magáról az ügyről túl sokat nem írnék, akit mélyebben érdekel, hogy mi történt, az olvassa el Tomcat illetve Athina kihallgatásának a történetét. Én a magam részéről megmutatom a korábban itt csak agyoncenzúrázottan mutogatott iratokat, így mindenki kedve szerint elolvashatja, hogy én személy szerint hogyan kapcsolódok az ügyhöz.

Na jó, nagyon röviden: Arról van szó, hogy Trici barátunk régen közzétett egy panaszlevelet, amit a Lufthansa-nak írt. Miután Tomcat kimásolta onnan a lakcímét, Trici átírta a doksit, majd feljelentést tett Tomcat ellen személyes adatokkal való visszaélés miatt. Én pedig úgy kerültem a képbe, hogy hozzászóltam Blogin azon blogbejegyzéséhez, ahol írt az ügyről, és szintén linkelte a Lufthansa levél akkori eredetijét.

Kattints a megfelelő képre a nagyításhoz:
Rendőrségi kihallgatásom Trychydts ügyében - Első oldal - cenzúrázatlan verzió - Kattints a nagyításhoz! Rendőrségi kihallgatásom Trychydts ügyében - Második oldal - cenzúrázatlan verzió - Kattints a nagyításhoz!

Rendőrségi kihallgatásom Trychydts ügyében - Harmadik oldal - cenzúrázatlan verzió - Kattints a nagyításhoz!Rendőrségi kihallgatásom Trychydts ügyében - Negyedik oldal - cenzúrázatlan verzió - Kattints a nagyításhoz!

Kiegészítés:
Rendőrségi kihallgatásom Trychydts ügyében - Ötödik oldal - cenzúrázatlan verzió - Kattints a nagyításhoz!

Van ugyanakkor a rendőrségen elmondottaknak egy olyan szelete, amelyik talán bővebb magyarázatot igényel. Hosszasan fejtegetem a tanúvallomásomban, hogy abban az időben mennyire be voltam rágva Bloginra, és éppen ezért örömmel ugrottam volna bármire, amivel cikizni lehet őt. Nos, ez mára már egy erősen túlhaladott történet (értsd: "most már tökmindegy"), de azért a könnyebb érthetőség kedvéért elmesélném, hogy miről is van szó.

A blogszféra néha amúgy is amolyan szappanoperás jelleget ölt. Emberek haragudnak meg egymásra, ismerkednek meg, vesznek össze, jelentgetik fel egymást, ezért ezzel is szeretném szolgálni azokat, akik a Barátok közt mellett a valós élet Berényi Miklósairól is imádnak olvasgatni. :)

Annyi a sztori, hogy Blogin még a régi blogján írt rólam egy hosszabb lélegzetvételű cuccot, amiben kiírta a polgári nevemet. Egészen addig az ostoba Partizáninfósok nem voltak képesek arra, hogy a blogomra feltett egyetemi dolgozataimból kihámozzák, ki is vagyok én, ezért csak úgy hivatkoztak rám, mint "a sodi álnevű szélsőséges bloggerre", azonban közvetlenül Blogin írása után már elkezdték ők is a polgári nevemet használni. Én a magam részéről tisztességtelennek éreztem, hogy bárhol is össze legyen keverve a közírói tevékenységem a kizárólag a tanulmányaimmal kapcsolatban közzétett polgári nevemmel (melyet jelen blogon kívül akkor még más nem kötött össze). Azért volt a harag, mert valahol ennek köszönhető, hogy ha valaki rám keres a Google-on, akkor erősen túlsúlyba kerülnek a politikai írásaim, annak ellenére, hogy a Szetey-montázs kapcsán írt sajtóközleményem előtt nem nagyon írtam saját nevem alatt politikai témákról. (Akkor is kizárólag azért, mert a Népszabadság korábban - a Partizáninfó nyomán -  már lehozta , hogy ki vagyok.)

Ez volt az tehát, aminek akkoriban nagyon nem örültem.

De - mondom - ez mára tényleg erősen a "tök mindegy" kategória. :)

By SoDI

Kapcsolódó anyagok:


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!