gyk.: A bírósági indoklást tárgyaló részhez... ironikus bejegyzések közt vagyunk :)


Ugye megmondtam, hogy fel fogják menteni!


A realitásérzékem soha nem hagy cserben!

Nos, a ma reggeli ítélethirdetésről sajnos nincs saját felvételem, mert közbejött valami, így nem jutottam el a bíróságra. (UPDATE: Helyette Index-es videó a bejegyzés legalján.) De szerintem nem vesztettem vele sokat, elvégre az, hogy "ártatlan, véleménynyilvánítás volt, éljen, taps" át fog jönni a hivatalos híradásokból is.

Sokkal érdekesebb kérdés, hogy mi volt az a védekezés, ami végülis ehhez a felmentéshez vezetett, mert ez az ítélet indirekt módon azt jelenti, hogy a bíróság elfogadta az alább látható védekezést, annak minden elemével együtt. Közvetve tehát kimondhatjuk, hogy a független magyar bíróság azonosult Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd úr azon kijelentésével, miszerint Budaházy György csak egy szebb és jobb Magyarországot írt le a cikkeiben, és hogy valójában ez az üdvös, ez a követendő hozzáállás mindenki számára, aki aggódik a hazájáért (még ha természetesen a bírói kar technikai okokból az indoklásban nem is léphetett túl a szólásszabadság körének közvetlen megállapításán :-))

Tessenek figyelni, milyen az, amikor Gaudi ügyvéd úr belelendül. :)

Ha nem megy a fenti videó, akkor kattints ide!

A szokatlanul sok vágás különben az ő-zések helyét jelenti. (Amikor mondat közben ugrás van, ott az hangzott el, hogy "ööö..."). Ezeket eltüntettem, mert így folyékonyabb az előadásmód.

Tessék szépen összehasonlítani ezt az ügyész perbeszédével, és világossá válik, mire gondoltam, amikor kifejtettem, hogy az ehhez képest egy összecsapott fércmunka.

Még egyszer: annak szellemében tessék végighallgatni Gaudi ügyvéd úr szavait, és Budaházy utolsó szó jogán elmondott véleményét, hogy most már papírjuk van róla; helyesen értelmezik a szólásszabadság korlátait. Vagyis most már nyugodtan kimondhatjuk, hogy minden szavuk színigaz, aki pedig támadja őket, az egyszerűen hazudik, de legalábbis diktatúrát akar. ;)

By SoDI

Az előzmények:

Update: Az ítélethirdetésről Index-es videóval frissítve:


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!