Na, gyerekek, azt hiszem, úgy általánosságban érdemes nagyon alaposan átértékelni a Partizáninfón megjelent értesüléseket.

Ezt írják rólam:

fideszes önkormányzati képviselőnő fia

Csak úgy közlöm, hogy édesanyám annyira nem fideszes, hogy MSZP tag. Önkormányzati képviselő soha nem volt. (Az az apai nagyanyám volt, még a 80-as években.) Az önkormányzati kapcsolatokból mindössze annyi igaz, hogy néhány éve ügyvédként az ügyfelei között tudott egy - egyébként akkor még szocialista irányítás alatt álló - önkormányzatot is.

Még akkor is így van ez, ha a partizánok tévedését némileg tompítja az a tény, hogy egy olyan mondat vezette félre őket, melyet én fogalmaztam meg félreérthetően. Ez a mondat így hangzik:

ez az ellenség, aki egy Fideszes önkormányzat vezetését készül kritizálni a lapon (és aminek mellesleg édesanyám is tagja)

Nos, édesanyám nem az önkormányzathoz tartozik, hanem annak a bizonyos vállalkozói szervezetnek a tagja, mely a helyi polgármester egyes intézkedéseiben érdeksérelmét látja. Arról pedig, hogy az "ellenség" alatt pontosan mit értettem, kicsit később...

  • Halkan jegyzem meg viszont, hogy azért olyan nagyon nem volt logikátlan a mondatszerkezet még így se, elvégre az "aki csinál valamit, (...) (és aminek édesanyám is tagja)" megfogalmazás nem megy szembe azzal, amit valójában írni akartam. Ha a zárójel elején nem lett volna ott az az "és", akkor valóban úgy változna meg a mondat értelme, hogy édesanyám az önkormányzatnak a tagja, de mivel ott van az "és", így szerintem kikövetkeztethető, hogy a zárójeles szakasz a mondat első részében használt alanyra vonatkozik, az ott leírt információkat újabb adalékokkal egészítve ki, nem pedig a második tagmondat alanyára.

Ami a bemásolt, rólam szóló, állítólagosan jobbos kommentet illeti, miszerint egoista lennék, az annyiban igaz, hogy egészen addig a pontig, amíg nincs alkalmam a nemzet ügyét a saját érdekeim fölé helyezni, élni próbálok, mint bárki más, aki lélegzik. (mostanában viszont egyre több ilyen nemzeti alkalom van).

Egyes őt ismerő személyek napvilágra hozták hogy SoDI egyetemi szociális támogatást igényelt és vett fel

Nem hozta senki "napvilágra". Én magam jöttem elő ezzel egy vitában még régen, Blogadmin blogján, ahol a cigányok segélyezéséről volt szó. Megemlítettem, hogy a segélyezésre igenis szükség van, hiszen nagyon sok szorgalmas, többségi társadalombeli ember is rászorul - mint ahogy többek között szerény személyem is.

annak ellenére, hogy saját lakása

Lakjak az utcán?

autója

Ja. Még régebbről egy néhányszázezres szar.

Abból az időből, amikor még nem fosztottak ki a zsidók.

és vállalkozása van.

Egészen pontosan vállalkozói igazolványom. Érdemi tevékenységet ugyanis nincs időm végezni, tehát tartósan veszteséges vagyok.

nem beszélve persze a legmodernebb digitális fotóapparátról

Egy ócska, alsókategóriás, filléres vacak Sony DCR-HC35-tel dolgozok. Egy ilyen, csóró turistáknak való hobbikamerát a "legmodernebbek" közé sorolni igen erős ferdítés. (Egyébként kb. egy éve, diákhitelből vettem a cuccot, tehát még vissza is kell fizetnem az árát.)

amelyek segítségével készíti és vágja össze sokszor jogellenes tartalmú uszító videóbejátszásait.

Soha nem készítettem jogellenes tartalmat. Ez szemen szedett hazugság. Mindig szem előtt tartom a jogszerűséget, melyhez olyan magas szakmai tekintélyek iránymutatásait veszem alapul, mint amilyen a Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet vezetője is.

Mivel SoDI egyetemi társai közül többen valóban rászorulnának a szociális támogatásra

Én is rászorulok. Nincs jövedelmem, valamiből pedig élni kell, amíg a tanulás lefoglalja az időmet.

SoDI tagadja a Holokauszt tényét

(...) „Ha holokauszt alatt tervezett kivégzéssorozatot értünk, akkor nem, természetesen nem volt ilyen.”

Nem értem, hogy ezzel mi a probléma. Éppen ma jelent meg a Kuruc.info-n egy nagyon jó írás erről. Tessék szépen átolvasni, és utána tessék azt mondani, hogy nincs igazam.

Az „Út a győzelemig” című blogbejegyzésének kommentjeiben, SoDI beismeri, hogy az általa felvett szociális támogatást részben a stabilan veszteségesen működő, tehát mesterségesen fenntartott (vajon miért?) vállalkozása Egyszerűsített Közteherviselési Hozzájárulásának befizetéséhez használja fel, magyarul a szegény és valóban rászoruló társai elől elszipkázott pénzen finanszírozza veszteségesnek beállított vállalkozását.

Nehéz egy olyan vállalkozást, amelyik fél éve egyetlen fillér bevételt sem produkált, másként jellemezni, mint a „veszteséges” szóval. Ebben - remélem - mindenki egyetért. Az pedig, hogy én jogosulatlanul vennék fel bármilyen támogatást - mint ahogy fentebb már tisztáztuk - hatalmas hazugság.

A vállalkozói igazolványt azért tartom a kezemben, mert készítek néhány dolgot, amitől azt remélem, hogy általuk megszűnik az az állapot, ami miatt jelenleg szociális támogatásokra vagyok rászorulva. Való igaz, hogy ezekkel a projektekkel eddig csak nagyon lassan haladtam, mert rosszul gazdálkodtam az időmmel, de ezen az állapoton éppen mostanában próbálok változtatni néhány időgazdálkodással foglalkozó könyv átolvasása után. Az, hogy ebben az átmeneti időszakban ilyen kellemetlen helyzet állt elő, hogy kereső tevékenység híján bevételem nincs, viszont a közterhek egy részét még nappali tagozatos hallgatóként is viselnem kell, valóban kellemetlen, de hát az élet produkál néha furcsa dolgokat.

Mindenesetre köszönöm mindenkinek, akik eme sok nehézség közepette is bíztatóan lelkesítenek. ;)

SoDI vonzódik a 14 éves kislányokhoz

Ez nem igaz. Csupán annyit említettem meg, hogy ha valaki esetleg így van ezzel, a törvény szerint az már nem pedofília (ez a beleegyezési korhatár). Ez egyszerűen tény, ez a törvény.

Az a bizonyos visszaszólogatás pedig a fiatal lányok "esztétikus megjelenéséről" nem a témáról szólt, hanem csak arról, hogy Borislaw-val kicsit szándékosan provokálgattuk azokat a kommentelőket, akik minden egyes témával kapcsolatosan megragadják az alkalmat arra, hogy felháborodást színlelve szétoffolják a blogomat. Ezt a csipkelődést egy cseppnyi rosszindulattal persze ellenem lehet fordítani, de ne higgyétek, hogy ez elég ahhoz, hogy felidegesedjek.

A Biblia tanításait pedig igen, elfogadom.”

Bizony elfogadom.

egy weboldal szerkesztésével bízta meg egy a „nemzeti oldaltól” távol álló...

Nem írtam, hogy távol állna a nemzeti oldaltól.

... Sodi bevallása szerint egy Fideszes önkormányzatot –melynek Sodi édesanyja is tagja- kritizáló „ellenség”

Mint már említettem, édesanyám nem tagja az önkormányzatnak. A szóban forgó helyi egyesület, melynek az ominózus weblap készült, pedig nem azért alakult, hogy politikai rágalmakkal oltsa a Fideszes önkormányzatot (mely egyébként nem egyenlő a nemzeti oldallal), hanem kizárólag azért, hogy megfontolt, összeszedett gazdasági érvekkel világítsa meg, hogy a képviselőtestület némely döntése miért nem szolgálja a helyben lakók érdekeit.

Ebben természetesen némileg közrejátszik az egyesület megszervezésében szerepet vállaló vállalkozások üzleti érdeke is, de ez a tény éppen hogy azt erősíti, hogy itt még a felszínen sincs szó politikai csatározásról. Az egésznek nincs egy szemernyi ideológiai töltete se - pláne nem a nemzeti oldallal szembemenő hangsúlya -, elvégre itt minden kizárólag pénzkérdés. Ha nem így lenne, és valóban az ellenség oldalán állnának, mint ahogyan ezt a szót a Fideszes polgármester miatt viccelődve magam is használtam, amolyan iróniaként, akkor eszem ágában se lett volna elvállalni a munkát.

Soha nem segítettem nemzeti érdekekkel szembemenő törekvéseket, és soha nem is fogok. Aki mást állít, az hazudik.


Összefoglalva: minden, amit rólam állítanak a Partizáninfósok, a hazugság, a szándékos ferdítés, vagy a figyelmetlen félreolvasás kategóriájába esik.

De ezt már megszokhattuk tőlük.


Végszónak talán csak ennyit:

A Biblia tanításait pedig igen, elfogadom.


By SoDI

Kapcsolódó anyagok:


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!