Ma volt a szupernagyi tárgyalása, aki 2006. október 23-án állítólag egymaga megvert öt rendőrt. A későbbi szembesítések alkalmával a véresre vert ávósok száma folyamatosan csökkent, majd megállt egynél, őmiatta pedig végül vádemelésre került sor.

Kondáné Bartal Piroska, a szupernagyi
Kondáné Bartal Piroska, a szupernagyi

A hölgy szerint ő csupán kicsit lassabb volt a többieknél, mert alig látott a könnygáztól, a rendőrök szerint viszont rugdosta egyiküket, majd ököllel ütlegelte, ezért volt szükség rá, hogy leteperjék, és megbilincseljék.

Nem, ő nem egy 10 éves kisgyerek. Ő a bírónő.
Nem, ő nem egy 10 éves kisgyerek. Ő a bírónő.

Hallhattunk véres sztorit a rabszállítóról is. Csak a szokásos: egyedül hagyták összekötözve a nénit, ha rosszul lett volna, segítséget sem tudott volna hívni, majd pedig sorra dobálták be mellé a véres fejű fiatalokat. Végül a fogdán is kiabáltak mindenkivel.

A vérszomjas szupernagyi és gyámoltalan áldozata. (A gyámoltalan áldozat arcát saját kérésére takarom ki)
A vérszomjas szupernagyi és gyámoltalan áldozata.
(A gyámoltalan áldozat arcát saját kérésére takarom ki.)

Gaudi-Nagy Tamás a rendőrtanúk vallomásaiban az ellentmondásokat próbálta felfedni, mire rendőr bácsi megsértődött, hogy minek ugrál az ügyvéd úr minden egyes szón. Amikor a bírónő elmagyarázta neki, hogy talán azért, mert a törvény szerint a rendőrségi jelentés bizonyító erejű okirat, aminek az igazságot kell tartalmaznia, poligráfos vizsgálatot kért maga ellen. Akárcsak a vádlott. Meg mindenki. De senki sem kap, mert a bíróság szerint felesleges.

Gaudi-Nagy Tamás mély együttérzéssel közeledik a gyámoltalan áldozathoz
Gaudi-Nagy Tamás mély együttérzéssel
közeledik a gyámoltalan áldozathoz.

Gaudi még kifogásolta, hogy miért nem válaszoltak neki a tavaly nyáron csatolt bizonyítási indítványára, amire azt a választ kapta, hogy a bíróságnak bőven van még ideje, nem kell semmit sem elsietni. Továbbá azt is közölte a bírónő, hogy hiába húzódik lassan három éve az ügy, most akkor is márciusra halasztja, mert így állította össze a napirendjét, attól pedig eltérni nem lehet, és punktum.

Gaudi és a szupernagyi
Gaudi és a szupernagyi

A következő tárgyalás a szomszéd teremben azé a fiatalemberé volt, akit szintén 2006. október 23-án délelőtt, az Alkotmány utcában vertek véresre az ávósok. Akármilyen furcsa, most mégsem ő perel, hanem ellene folyik az eljárás, mert a rendőrök állítása szerint elfogása közben egy bicskával kézen szúrta egyiküket. Hogy az állítólagos bicska hova tűnt, arra mégsem tudnak válaszolni. Az csak úgy felszívódott a világegyetemben.

Hazafi. Hat rendőrt evett meg reggelire, ezért meg is mondtam neki, hogy szégyellje magát. :)
Hazafi. Hat rendőrt evett meg reggelire, ezért meg is
mondtam neki, hogy szégyellje magát. :)

A védői bizonyítékként csatolt felvételek megtekintése közben Pál Marcival nagyon jól éreztük magunkat, amikor odaálltunk a rendőrtanú mellé, és félhangosan arról társalogtunk, hogyan kéne legközelebb fejbe kúrni kővel az összes rohamládát, hogy ott pusztuljanak el, ahol vannak. Szorosan a rendőr füle mellett dumáltunk erről, és szerintünk ez így nagyon vicces volt. :)

Marci vidám és pimasz. :)
Marci vidám és pimasz. :)

Közben Göbl Gyuri minden képkockánál elmagyarázta a bírónőnek, hogy éppen mit látunk, mire ő elmesélte, hogy maga is látja, mert ugyanazt nézik. Háttérzaj gyanánt Gonda félpercenként bemondta, hogy „békés tömeget nem lehet oszlatni”, hátha valaki az első 30 ismétlés után nem értette meg.

Videózás. Piros pulcsiban Göbl Gyuri magyaráz
Videózás. Piros pulcsiban Göbl Gyuri magyaráz.

Ebben az ügyben vád -és védőbeszéd, valamint ítélethirdetés valószínűleg hétfőn lesz.

Ügyész néni arca szép
Ügyész néni arca szép.

Videó pedig ma este. :)

By SoDI


 
 
0 (0)
Jelentkezz be a szavazáshoz!